Arriba la primera Jornada d’educació sexual del Pati Llimona

El divendres 10 de novembre, el Pati Llimona acollirà diverses activitats relacionades amb l’educació sexual, programades dins del cicle ReGenera’t.
La jornada té com a objectiu facilitar coneixements sobre salut afectiva i sexual per aconseguir que la nostra societat avanci en els valors de respecte i llibertat.
A més, ens acompanyaran també dues exposicions fotogràfiques que ens mostraran temes com la menopausa o identitats més enllà de les normatives.

ACTIVITATS PER A LES FAMÍLIES

PLAER I SALUT MENTAL EN LA INFÀNCIA

17.30 – 19 H

Xerrada amb Elisenda Pascual i Martí

En la primera infància, la sexualitat s’assimila amb la connexió amb els sentits, el plaer global i la descoberta dels genitals, entre altres fites.

Aquesta etapa ens ensenya que la sexualitat i el gènere són dues dimensions complementàries però diferents. La primera inclou la segona, però acompanyar-la ens dóna l’oportunitat de comprendre que parlar de sexualitat és quelcom molt més ampli i dimensionat que el que les persones adultes hem construït al voltant del concepte.

A càrrec d’Elisenda Pascual i Martí, psicòloga sanitària, psicoterapeuta i divulgadora. Fundadora d’Acompanyament Familiar.

[Inscriu-t’hi]

COM ACOMPANYAR LA MENARQUIA I L’ESPERMAQUIA

19 – 20.30 h

Xerrada amb Laia Oraà i Xavi Ybeas

Els nostres fills i filles ens necessiten desperts, conscients i oberts per a acompanyar-los en aquest moment de transformació vital a molts nivells.

Espermaquia o primera ejaculació és un moment de canvi profund, no només en el pla físic, sinó també en l’emocional. La menarquia o primera regla és un moment de gran importància que, amb un bon acompanyament, pot ser viscut des de la il·lusió i l’alegria.

Us convidem a posar la mirada a tot el que es mou en aquesta etapa i, d’aquesta manera, que al vostre costat els i les joves puguin viure el procés amb acceptació, cura, amor i responsabilitat.

A càrrec de: Laia Oraà, Mediadora literària i acompanyant de famílies i professionals de l’educació a través de formacions i tallers. I Xavi Ybeas, terapeuta integrador humanista i sistèmic, i tècnic en cures. Acompanya tallers afectivosexuals i cercles d’homes.

[Inscriu-t’hi]

ESPAI CREATIU FAMILIAR

17.30 – 20.30 h

Amb la col·laboració de Mammaproof

Espai lúdic de trobada i relació per a les criatures i famílies que necessitin un lloc acollidor mentre durin les activitats de la Jornada d’Educació Sexual.

Durem a terme una activitat creativa i exposarem totes les creacions que realitzem, per visualitzar l’altra cara de la sexualitat.

 

ACTIVITATS PER ALS I LES MÉS JOVES

OH MY GOIG

9.30 – 11 h

Taller dirigit per Gus Bas i Kim Hernández

A partir del visionat d’un capítol del programa juvenil d’educació sexoafectiva Oh my goig, et proposem un espai de reflexió al voltant de la sexualitat en l’adolescència. Una etapa d’exploració, de revisió de la identitat, d’experimentació amb els límits, en la qual qüestionem tot allò establert fins ara. El desig i la creativitat són el motor per a allò que integrem, tots els aprenentatges passen per l’eix emocional i relacional.

A càrrec de: Gus Bas, psicòleg Humanista i Sistèmic. Especialitzat en l’adolescència, parella i família. Músic, poeta i actor. Kim Hernández, tècnica en realització audiovisual. Forma part del comitè de joves expertes de la sèrie Oh My Goig com a assessora i coguionista.

SEX TALK

11.30 – 13 h

Taller dirigit per SEXus

La sexualitat des d’una visió integral com a part del desenvolupament de la vida humana. Emocions i sentiments en la vivència de les sexualitats des d’una perspectiva de drets i gènere. Autoestima, comunicació i assertivitat. Desitjos, autoerotisme, la gestió del plaer i els límits. Llibertat i autonomia per exercir els drets sexuals i reproductius. Aspectes socials, culturals, psicològics i biològics de la sexualitat.

A càrrec de: SEXus.org, un programa d’educació sexual integral desenvolupat per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD.

YAS +

Tots els dilluns fins al 04/12
17.30 – 20 h

Taller de sexualitats i expressions artístiques

Taller on a través dels activismes feministes, la mirada queer i les expressions artístiques treballarem les diferents temàtiques i crearem una intervenció artística. La idea és treballar a través del moviment i l’expressió, la performance, entenent-la com una disciplina integral que ens ajuda a comprendre(ns) millor des del joc, l’emoció i el cos. També comptarem amb un taller de fanzine, per materialitzar a través de les nostres mans tot allò que anem aprenent, els pensaments que emergeixen i totes les nostres inquietuds.

A càrrec de: Tesshache, tècnica d’igualtat de gènere i activista corporal.

[Inscriu-t’hi]