Un projecte de Meritxell Casulleras

Del 10 de novembre al 9 de desembre

“Ara faig 50 anys i sento que aquesta última dècada he envellit massa aviat.

Aquest és un projecte molt personal que va sorgir de la necessitat d’expressar tot el que sentia durant el procés de menopausa prematura que em va tocar viure, i que encara estic vivint.

Les flors són moltes vegades actrius secundàries a les meves fotos, els donen un punt dolç encara que el motiu sigui molt dur, és per això que quan vaig pensar a fer un projecte fotogràfic sobre la menopausa, de seguida vaig tenir clar de representar-ho tot a través de flors. Perquè tot i que ha estat una etapa dura m’agradava trobar-li la mirada bonica al procés que haurem de viure totes un dia o altre.

El projecte consta d’un conjunt de fotografies més aviat poètiques que et transporten a sentir els fogots, el no poder dormir, un neguit interior… tots els efectes que aquest procés va provocar en el meu cos i la meva ment.

Les tècniques usades en aquestes fotografies són molt bàsiques, estan fetes en càmera digital, jugant amb la llum del sol baix que entrava a la casa i les ombres que provocaven, les flors i la model són l’element principal, però també vaig estudiar el tipus de roba que volia en cada moment i per cada foto. Hi ha una triple exposició, un reflex en un mirall i fotografies presentades de manera curiosa i va ser molt important la localització, una masia molt ben restaurada i amb els elements que jo necessitava per fer les fotos que tenia al cap.”

Sala Foyer – 1a Planta

Aquesta exposició forma part de la programació de la I Jornada d’educació sexual del Cicle Regenera’t