El passat 30 d’Octubre vam tancar la 2ª edició de la convocatòria més important del Pati Llimona. S’han presentat un total de 91 projectes i quatre d’ells seran els seleccionats per part de la programació d’exposicions del Pati Llimona. D’aquests quatre, un d’ells guanyarà el premi VisualKorner, 1.000€ per la producció del seu projecte.

Tot això serà possible gràcies a l’ull fotogràfic del nostre jurat, compost per professionals de la fotografia amb una llarga formació i cultural visual.

El pròxim 18 de novembre el nostre jurat es reunirà per fer una rigorosa anàlisi que, de ben segur, portarà a un interessantíssim debat. El jurat és divers i nombrós per tal de generar debat i són especialistes en les diferents disciplines de la fotografia. Els coneixes? 

Agustí Fernández va començar amb divuit anys al laboratori fotogràfic de Barcelona Carreras i, fins a la data, ha estat sempre vinculat al procés de positivat. L’any 1982 va fundar  amb el seu amic i fotògraf, Joan Tomàs, la galeria fotogràfica Primerplano,  a on van realitzar exposicions de Manolo LaguilloPepe Encinas i Koldo Chamorro, entre d’altres. La galeria va destacar per fer la primera mostra fotogràfica d’Agustí Centelles.
Des de l’any 2014 és un dels fundadors del laboratori i espai fotogràfic Visualkorner de Barcelona, casa patrocinadora d’aquesta convocatòria.
www.yofotografo.com

Jessica Murray va créixer entre Anglaterra, Kenya i els Estats Units. Actualment viu a Barcelona i des de fa vint anys que es dedica a la formació de fotògrafs coordinant iniciatives com l’Arab Documentary Photography Program i dirigint l’associació cultural Al-liquindoi. Jessica ha format part de jurats i comitès de nominació incloent l’Open Society Foundations DPP Grant Program, Magnum Foundation Emergency Grant o World Press Photo Joop Swart Masterclass. És una estreta col·laboradora del Pati Llimona, així com ens ajuda i ens assessora sobre un munt de coses a tenir en compte a l’hora de preparar el festival Enfocats.
http://arabdocphotography.org
www.instagram.com/arabdocphotography

Adriana Olsina és fotògrafa de natura i està especialitzada en la fotografia de paisatge i reportatge. Actualment professora de fotografia a l’IEFC i al Pati Llimona. Imparteix tallers de fotografia creativa i fotografia de natura. L’Adriana és col·laboradora habitual de la revista de territori i turisme Descobrir Catalunya. També de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Observatori del Paisatge. Paral·lelament treballa en projectes relacionats amb la natura, la conservació i l’art.
www.adrianaolsina.com

Els tres coneixen els criteris d’avaluació que figuren a les bases dels premis i l’organització posa a disposició del jurat tota la informació recollida en la inscripció de les obres, que jutja, i amplia, mantenint l’anonimat dels autors i les autores.

És un privilegi comptar amb l’experiència i els coneixements dels tres membres del jurat de la 2ª Convocatòria VisualKorner. Gràcies per formar part d’aquest premi tan especial!

Estigues l’aguait de les nostres xarxes socials perquè tan aviat tinguem els finalistes els anunciarem a l’Instagram i al facebookPatrocina aquesta convocatòria