El Festival Enfocats és un festival de fotografia impulsat i creat pel Centre Cívic Pati Llimona. El projecte neix l’any 2010 amb el nom de Projecte d’Imatge Contemporània i Social (PICS).

L’Enfocats utilitza la fotografia, com a eina i eix, per a partir d’aquí poder explicar històries, crear activitats i reunir persones.

Impulsar col·lectius,  portar exposicions de la fotografia més compromesa i actual, dinamitzar i acostar la gent a la fotografia i al barri , són alguns dels objectius d’aquest festival.

El 2014, va passar de ser PICS a Festival ENFOCATS i tot el canvi de nom, la perspectiva i els objectius són els mateixos, l’acció fotogràfica i la fotografia social.

Tot i tenir un caràcter de festival de fotografia documental, aquest esdeveniment té diferents àmbits que van des de la formació, les taules rodones, els mercats fotogràfics, activitats al carrer, les exposicions des de l’àmbit públic per a tots els públics, sense oblidar-nos d’incloure el màxim de gèneres fotogràfics i tècniques.

Enfocats 19

Fotografia de Guido Lanese