Del 29 de novembre al 31 de desembre de 2021

El Centre Cívic Pati Llimona  us presenta: “Relats revelats. Els fons fotogràfics dels Arxius Municipals de Districte

“Relats revelats” es presenta com una porta d’entrada a un univers fotogràfic fins ara poc conegut, aquell que s’amaga darrere les històries de la gent i la seva activitat en els barris de Barcelona des de finals del segle XIX i durant tot el segle XX. Aquestes històries, aquests “petits” relats, configuren una memòria col·lectiva de la ciutat i ens ajuden a completar el gran trencaclosques de l’imaginari visual de Barcelona, on cada peça, cada fotografia, reflecteix un instant revelador de les persones que hi han crescut, hi han treballat, hi han gaudit i, en definitiva, hi han viscut.

Aquesta exposició pretén mostrar l’important patrimoni fotogràfic que es conserva als Arxius Municipals dels Districtes de Barcelona, tant per la seva riquesa com per la diversitat que presenten aquests fons, i la manera com s’han generat, gràcies en bona part a les donacions privades que han rebut des de procedències molt diverses: famílies, empreses, associacions, cooperatives, però també agrupacions fotogràfiques, centres excursionistes i arxius populars dels diferents barris. A partir de les fotografies exposades, s’ofereix una àmplia visió de la vida a la ciutat a través d’àmbits com el treball, la quotidianitat, l’habitatge, l’urbanisme, les reivindicacions socials, l’oci o la cultura popular, a més de posar èmfasi en pràctiques com la fotografia amateur que tant ha contribuït a revelar els relats de la ciutadania de Barcelona.

Inauguració: dilluns 29 de novembre a les 18 h.

Inauguració l’exposició amb presentació de la comissària Marta Delclòs. 

Aquesta exposició està organitzada per l’Arxiu Municipal de Barcelona amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona.

ACTIVITAT!:

Itinerari pel Raval. Del portal de Sant Antoni a l’Hospital de la Santa Creu

Dissabte, 11 de desembre, a les 11 h (1 hora de durada)

Us proposem un itinerari per descobrir el passat medieval i d’època moderna de l’actual barri del Raval a partir del que expliquen els documents que es conserven a l’Arxiu Municipal de Barcelona. Iniciarem el recorregut a l’antic portal de Sant Antoni (punt de trobada: Mercat de Sant Antoni, a la cantonada del carrer Manso amb carrer Comte d’Urgell) i el finalitzarem a l’Hospital de la Santa Creu (actual seu de la Biblioteca de Catalunya), tot passejant al voltant del carrer del Carme per descobrir els edificis històrics i indrets més emblemàtics de la zona.

Aquesta activitat s’emmarca dins l’exposició de “Relats revelats. Els fons fotogràfics dels Arxius Municipals de Districte”, organitzada per l’Arxiu Municipal de Barcelona, que es podrà visitar al Centre Cívic Pati Llimona des del 29 de novembre fins al 31 de desembre de 2021. És necessària inscripció prèvia a través del formulari del web del CC Pati Llimona (places limitades).

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA