ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

Dins del cicle Pantalla Barcelona el Pati Llimona proposa, per aquest dimarts 12 de novembre a partir de les 18.30 h, la projecció del curtmetratge Organizar lo(im)posible-Las Kellys de Carme Gomila i Tonina Matamalas (2017, 14′) i del documental d’Alba Sotorra Comandant Arian, una història de dones, guerra i llibertat (2018, 77′).

Seguirà a les projeccions un debat amb la Lara Vilanova, directora de fotografia i colorista.

Lara Vilanova es va graduar a l’ESCAC en el 2008, començant així la seva carrera com a Directora de Fotografia en el medi televisiu i cinematogràfic.
Ha rebut diferents premis i reconeixements en importants festivals internacionals.
Actualment està participant com a directora de fotografia i colorista en la propera producció d’Alba Sotorra El Jihab de Sevinaz rodat a Rojava (Kurdistan) per explicar la situació de les dones internacionals que havien format part de l’Estat Islàmic que estan en camps de refugiades sense poder tornar als seus països d’origen.

ORGANITZAR LO (IM)POSIBLE

De Carme Gomila i Tonina Matamalas

“Les Kellys”, l’associació autònoma de cambreres d’hotel amb vuit grups en l’Estat espanyol, estan lluitant per a millorar les seves condicions de treball i qualitat de vida. Al llarg dels 15 minuts que tenen per a netejar una habitació, parlen de salut i medicalització, política turística, feminització de la precarietat laboral, migració, organització i resistència, elements
que s’entrecreuen per a mostrar la complexitat que estan afrontant.

COMANDANT ARIAN

De Alba Sotorra

Alba Sotorra vola des de la seva Barcelona natal, a una Síria en plena guerra, per a retratar la fascinant lluita de Arian, la comandant d’un batalló de dones que tenen com a missió alliberar la població que viu sota el jou del Daesh. La fi de Arien és aconseguir que la pròxima generació de dones puguin néixer i créixer en llibertat. La directora i Arian han conviscut durant mesos per a construir vincles d’admiració, intimitat i solidaritat, per a oferir un relat sincer i real.

PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania. 

Aquesta és la voluntat del programa Pantalla Barcelona que apropa el cinema recent fet a la ciutat als diferents districtes de Barcelona a través de les pantalles dels Centres Cívics.

En aquesta 4a edició, renovem la col·laboració amb l’Acadèmia del cinema i obrim vincles amb els Festivals de Cinema de la Ciutat.

 LA TARDOR DELS OFICIS DEL CINEMA a PANTALLA BARCELONA

A la vegada art i indústria, el cinema representa en termes humans, tècnics i financers la més “pesada” de les disciplines artístiques.

A poc a poc, el cinema s’ha creat dels «principis de fabricació» precís que, malgrat les permanents mutacions tecnològiques a les quals no han deixat d’adaptar-se, són encara a l’ordre del dia.

Famílies de professions i d’oficis fabriquen una pel·lícula en les seves quatre àrees i tempos diferents: escriptura i desenvolupament, producció, rodatge, postproducció i difusió. En la interpretació, en la realització, en el guió, en el vestuari, en el muntatge… qui són aquesta gent de la qual els noms apareixen en els genèrics de començament i de final d’una pel·lícula?

De la idea original a la difusió de l’obra, PANTALLA BARCELONA TARDOR proposa als espectadors i espectadores de totes les edats i gustos, la descoberta del procés de fabricació dels films, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.