Un projecte de Mauro Curti

Del 12 de septiembre al 30 d’octubre de 2024

Riturné és una exploració del propi interior a través de la tornada a la terra natal. La província de Cuneo, a la regió del Piemonte, al nord d’Itàlia, veient-la amb nous ulls després de molts anys vivint fora del país. La necessitat d’establir-hi una nova connexió.

Aquest projecte és la documentació de l’exploració de les relacions
home-terra, els conflictes propis, el concepte de família i de pertinença. És la realitat en què em vaig créixer amb els seus llocs, gent i creences. Memòria, absència, llar. El que ja no hi és i el que tard o d’hora també desapareixerà.

En haver crescut en un petit poble, a prop dels Alps, el meu origen camperol i l’amor per la natura han anat guiant els meus interessos i els meus passos com a fotògraf cap a una temàtica lligada al paisatge rural ia totes les formes de vida relacionades amb la natura. Allò quotidià i ordinari, un procés creatiu influenciat per estar a l’aire lliure i explorar el meu propi entorn, sense cap mena de frontera geopolítica.

Riturné (Tornar en llengua Piemontès) és un intent de preservar i perpetuar una connexió viva amb un passat que s’està convertint en història. Congelar petits fragments abans que es fonguin. Perquè tot és impermanent.” Mauro Curti

Sala Montserrat Roig

Projecte guanyador d’accèsits de la Convocatòria VisualKorner