Dijous 15 i divendres 16 de juny a les 17h

Les societats globals ens trobem connectades a través de les crisis que ens afecten i també a través de les propostes dels pobles organitzats que resisteixen i lluiten pels seus drets.

Els pobles indígenes i afrodescendents segueixen plantejant formes de vida alternatives en múltiples esferes de l’economia, de la relació amb la natura, de la comunicació i l’autonomia dels seus governs. Algunes de les seves reflexions, sorgides des de la seva realitat i cosmovisió, no estan tan allunyades de les propostes de les organitzacions socials dels països del nord. Hem d’aprendre molt els uns dels altres, des d’una visió de solidaritat horitzontal i amb l’objectiu de plantejar a les societats reptes per a la consolidació de processos de pau o per a la gestió alternativa dels conflictes.

Aquestes jornades busquen socialitzar els espais de diàleg creats en el projecte Teixint noves solidaritats: intercanvi d’experiències, coneixements i alternatives entre els pobles indígenes de Colòmbia i les organitzacions del teixit associatiu de Barcelona. Així mateix, busquen visibilitzar no només les principals amenaces socioambientals latents en els territoris pluriculturals a Colòmbia enfront de les polítiques d’extracció de recursos, sinó també aquelles propostes impulsades des de les comunitats afectades, en un exemple del seu paper actiu com a generadores de pau al sud global.