Un projecte de Meritxell Perpinyà Masip.

Del 14 de desembre al 25 de gener de 2023.

“Fa un temps vaig començar a experimentar els efectes de la pèrdua d’estrògens. Va ser en una nit d’insomni que vaig decidir documentar durant nou mesos, les alteracions que anava sentint. Tancava els quaranta-nou anys i entrava a la cinquantena.

Aquest treball és viatge introspectiu sobre un procés de canvi i l’acceptació del cos madur.

La perimenopausa té una durada d’uns tres o quatre anys. Es diu, sovint, que és una etapa semblant a l’adolescència, en totes dues etapes el cos es prepara i es transforma per a afrontar les futures necessitats.
Els fogots, l’insomni, l’ansietat, la sequedat…, són alguns senyals d’aquest nou cicle, en el qual les hormones ens traslladen de l’etapa fèrtil a l’etapa madura.

La maduresa és l’última etapa de la nostra vida, pot ser la més llarga i ens prepara per a la mort, però sento que també és una etapa sàvia i molt alliberadora. Un moment de cerca, d’intimitat, espiritualitat, creació i d’alguna manera, de reconnexió conscient amb nosaltres mateixes. És una etapa bonica i seductora malgrat les afectacions físiques.

És un període biològic i natural, no una malaltia, per aquesta raó vaig combinar l’autoretrat amb elements orgànics i paisatges que em trobava passejant prop de casa.

Aquestes caminades m’ajuden a calmar alguns dels efectes com l’insomni i em recorden que envellim, amb tempos diferents, igual que la resta d’éssers vius.”

Meritxell Perpinyà Masip

Exposició guanyadora del premi SIGMA 2022. L’exposició ha comptat amb l’acompanyament, en el procés d’edició de les imatges, de la fotògrafa Gabo Caruso.

Sala Ruïnes