El Museu Itinerant de la Memòria (MIM) és una plataforma cap a la reparació simbòlica de les comunitats i víctimes, afectades pel conflicte armat a la regió dels Montes de María del Carib colombià.

El MIM, té forma d’au i és una al·legoria del territori, la identitat cultural i la memòria dels Montes de María. És un dispositiu per recuperar la paraula i la veu pròpia i pública de les comunitats amb l’objectiu de fer de la memòria un camí per al retrobament, la superació de la por i el dolor.
Representa una plataforma concreta de reparació simbòlica davant les empremtes deixades pel conflicte armat. En la seva itinerància, pretén pensar el futur, per enfortir el bon viure, la convivència, l’organització i mobilització social, a través dels diàlegs i confluències del pensament pagès, d’organitzacions socials i culturals del territori dels Montes de María.
La participació comunitària ha estat el suport del MIM i ha estat un objectiu per entramar de nou el teixit social, reconèixer i visibilitzar les resistències del passat i del
present. El MIM busca ser un facilitador que permeti aportar a la projecció del territori.
La socialització del MIM com una experiència local als Montes de María, comptarà amb un acte d’obertura inaugural per reflexionar sobre la resistència pacífica de les comunitats en el món que estan enmig de conflictes armats.

Organitza: Colectivo de Comunicaciones de los Montes de María. Línea 21, Col·lectiu Maloka i MPDL.

El Colectivo de Comunicaciones de los Montes de María va néixer a la població del Carmen de Bolívar a l’any 1994. Ha estat un espai de diàleg, educació i comunicació per a la pau i promoció dels Drets Humans. L’any 2003, enmig d’una important confrontació territorial, el Col·lectiu va ser guardonat amb el Premi Nacional de Pau a Colòmbia, pel seu treball en el territori i les seves propostes educatives i culturals com a mecanismes de resistència al conflicte armat.

L’exposició es podrà visitar fins el 4 d’abril.

CCMMa LogoMIM logonou logo maloka.jpeMPDL logoAecid_logoLogo ACCD_horizontal