El coneixement de la història s’ha anat democratitzant en els darrers anys, cada vegada hi han més persones fent aportacions més enllà de l’àmbit acadèmic. Així mateix internet i les xarxes socials permeten una major divulgació i un constant debat crític de la recerca.

Tot Història Associació Cultural organitza un cicle de xerrades amb l’objectiu d’aportar coneixement i generar diàleg sobre la història de la nostra ciutat. 

La primera xerrada, és “el moviment veïnal i canvi històric” per Marc Andreu, historiador i periodista, autor del llibre Barris Veïns i democràcia. 

“El moviment ciutadà forjat als barris durant la dictadura va ser un dels components destacats de la lluita antifranquista que va fer possible la transició a la democràcia i la defensa dels interessos de les classes subalternes en el procés de canvi polític i institucional. Aquest moviment va fer possible a Barcelona una ruptura política, social i cultural amb el franquisme sense parangó.

A partir de les eleccions municipals del 1979, però, les exigències de participació i democràcia de base del moviment veïnal van topar amb resistències dels vells poders econòmics i dels nous poders polítics, i el moviment ciutadà va patir el desencís polític i la crisi de les associacions de veïns”.

Horari. A les 19:30h