un projecte de Severine Sajous
Aquesta exposició romandrà fins el 22 de juny
Sala Foyer

“L’exposició “Wish we were not here (Tant de bo no fóssim aquí)” combina l’obra fotogràfica de Séverine Sajous, un artista visual que treballa principalment amb fotografia i vídeo. Concep el seu art conceptualment i li agrada treballar en col·laboració amb els seus temes, sent una pràctica participativa una part important del que fa i que es pot destacar en l’exposició.
Les seves fotografies són un reflex de com veu el món que l’envolta. La seva feina tendeix a tenir una barreja de proximitat i conceptualització.
Per a mi la fotografia és una trobada, un esclafament entre dos mons que passa per l’exposició directa i les interferències i, de vegades, fins i tot a través de l’oposició.
L’exposició també reflectirà col·laboracions artístiques amb col·lectius de persones que, a través d’una circumstància o una altra, viuen als marges de la societat. El seu objectiu és utilitzar la pràctica de la fotografia per promoure formes d’escoltar, mirar, explicar i entendre’s mútuament.
Estic especialment interessada a treballar amb migrants i refugiats i ho he fet des del 2015.
El novembre de 2015, l’arquitecte Julie Brun i ella mateixa van llançar el projecte Jungleye dins del campament migrant situat a la vora de la ciutat francesa de Calais, popularment coneguda com The Jungle. En aquella època, la gent que vivia a The Jungle eren majoritàriament homes joves, migrants i refugiats, tots ells intentant arribar a Anglaterra a través del túnel del canal de la Mànega.
“Vam establir una base a The Jungle i vam començar a ensenyar fotografia a un grup dels joves. Junts van fer fotografies que vam imprimir com a postals, i que vam posar a disposició de la ciutat de Calais. Les imatges i el que encapsulaven eren de vegades paisatges desoladors, de vegades estimulants, de vegades còmics i sempre emotius i en moviment. Amb aquestes postals, el col·lectiu esperava escurçar la distància entre els residents de Calais i els de The Jungle. Tots els participants de Jungleye van tirar endavant tot anant a diferents destinacions. Molts d’ells encara estan involucrats en el projecte que està en curs.”