Del 20 d’octubre al 14 de novembre.

Fotografies de Marco Panzetti

En l’estiu de 2015, en el context de la major crisi de refugiats des de la Segona Guerra Mundial, el flux de migrants que desembarca a Itàlia i s’encamina cap al nord d’Europa és abruptament interromput pel tancament de la frontera francesa el 8 de juny de 2015.

Als pocs dies, prop de la ciutat fronterera italiana de Ventimiglia, es forma un grup de 200-300 migrants que l’11 de juny la policia italiana intenta desallotjar per la força. Molts es resisteixen i es refugien en les roques, lluny de les càrregues policials, i creen un primer campament improvisat a pocs centenars de metres de la frontera de Menton, la primera ciutat luxosa de la Costa Blava francesa.

Un mes després, el campament de fortuna ha estat reubicat a pocs metres de les roques, en un aparcament a l’ombra d’uns arbres, i s’ha convertit en una comunitat auto-organitzada, gestionada per una assemblea de migrants africans i activistes italians i francesos . En aquest espai, delimitat pel mar Mediterrani, la frontera i les vies del tren per França, els migrants tenen l’oportunitat de recobrar forces i de ser a tractar amb amor i respecte després de dies, setmanes o fins i tot mesos de viatge, sovint en condicions inhumanes. Entre infinits somnis, relats, esperances i incerteses, hi ha alguna cosa que els migrants tenen clar i repeteixen constantment: We are not going back!

Inauguració: 20 d’octubre, a les 19.30 h.
Sala: Montserrat Roig

Col·labora:

logo SOS (1)LOGO VM (1)Moritz_3@2x