Del 5 de desembre al 14 de gener de 2020

Inauguració: 5 de desembre a les 19.30 h.

Fotografies de: Studio Incendo, Ka Wing CHAN, Samson Huang, Yuchun WAN, Kaiser @USP United Social Press.

Waiting for daybreak és una selecció d’obres realitzades per diversos fotògrafs.
Hong Kong pateix una de les crisis més greus de la seva història. Les protestes van esclatar al juny d’enguany com a reacció contra la llei d’extradició a la Xina. Tot i que el projecte de llei no va arribar a tràmit i la llei ja ha estat retirada, Hong Kong ràpidament ha degenerat en un estat policial.

Gasos lacrimògens, en dosis tòxiques, canons d’aigua, pilotes de goma, el risc de ser detingut i la violència sense embuts de la policia, tot això està afectant no només als manifestants, també a periodistes i fotògrafs que s’arrisquen a primera fila per registrar i mostrar què està passant. L’únic que pot protegir el poble de Hong Kong és que el món sencer conegui la veritat.

A més dels xocs violents, volem també oferir una altra cara de les protestes, la dels ciutadans de Hong Kong. Sovint han d’ocultar els seus rostres com a mesura de seguretat. Fins i tot per sota de les màscares antigàs, s’adverteixen el seu coratge, fortalesa i solidaritat.

Les protestes a Hong Kong continuen. Sembla que el govern no s’aturarà fins aixafar els dissidents i silenciar el poble, com va fer Pequín el 1989. Tot i que la situació és pèssima, la violència creixent i l’opressió no han dissuadit els ciutadans de Hong Kong, i aquests han seguit omplint els carrers. Milers de manifestants han estat detinguts. En lloc d’espantar-los, altres vénen a ocupar el lloc buit que deixen en primera línia.

Freedom Hong Kong és un grup d’activistes amb l’objectiu de promoure globalment la lluita de Hong Kong per la llibertat. Ha llançat diverses campanyes de publicitat finançades a través de crowdfunding des de juny de 2019, amb motiu de la cimera de G20 a Osaka.

“Seguim no perquè hagi esperança. Només hi haurà esperança si seguim…”

Una exposició organitzada per Freedom Hong Kong.

Sala Ruïnes