Un projecte d’Eli Gras

Aquesta mostra fotogràfica exposa una faceta gairebé desconeguda de l’artista sonora i visual Eli Gras, aparentment allunyada del seu entorn musical, però pot ser no tant si entenem la creativitat com un seguit de paràmetres en constant comunicació, com una narrativa que empra diferents llenguatges a través però d’un mateix ull, faceta desenvolupada al uníson de la seva connexió musical en èpoques d’adolescència i joventut.
Les imatges són el resultat de l’escaneig de negatius mai vistos i còpies de factoria casolana de fa pels vols de 30 anys, negatius que per precarietat només van ser revelats com a film, sense còpia en paper, que ara estan desvetllant, il·lustrant aventures, artistes, persones, experiments i moments que semblen molt antics, més del que són, tant antics com si no hagueren existit i alhora tan moderns com si acabessin de sorgir del somni d’ara fa tot just un minut.

Sala Montserrat Roig.

Aquesta exposició forma part de la programació del Festival Internacional de Fotografía Experimental EXP.20

Artista multidisciplinar, Eli Gras va iniciar la seva trajectòria en la música experimental a principis dels 80. Ha publicat àlbums en solitari i al costat de’n Pelayo Arrizabalaga, Motor Combo i Obmuz entre altres col·laboracions. Musicalment ha recorregut un eclèctic ventall de gèneres que van des de l’art radiofònic, noise, electro-pop, música grega, minimalisme, folk, coral o electroacústica, encara que sempre s’ha centrat en la improvisació lliure i l’art sonor. Dissenyadora i luthier experimental, ha creat nous instruments, edicions singulars i instal·lacions sonores i visuals. També ha treballat camps com l’escriptura, el cinema d’animació o la producció i comunicació d’esdeveniments. És editora del segell discogràfic La Olla Expréss i directora del Festival NoNoLogic.