Del 18 d’octubre al 14 de novembre.

Fotografies de Luca Aimi

“The Walter Benjamin Zone” és la meva reflexió sobre un parc, una zona en concret però a la vegada és un projecte que integra i representa qualsevol estat d’indigència urbana.

El parc Walter Benjamin de la ciutat de Barcelona està situat en una zona molt turística a pocs metres de la Rambla i vora del mar. L’espai presenta diferents realitats de persones que hi viuen amb cadascuna de les seves dinàmiques, persones que per diverses raons han acabat apropiant-se del lloc. Una zona on el fred, la gana, les addiccions a les drogues o a l’alcohol tenen lloc i formen part de la seva vida quotidiana.

Vaig escollir aquest parc per desfer els nusos de la teranyina social i intentar entendre què hi passava en ell, com convivien les persones que compartien el mateix espai urbà. Així doncs, vaig comprovar que existia una dinàmica d’apropiació del lloc el qual feia que les persones intentessin ser-hi la gran part del temps possible per evitar que els hi prenguessin les seves pertinences.

Per mi el parc reflecteix el contrast d’una societat; per una banda una ciutat que rep al turista i que els hi ofereix serveis, botigues, restaurants i diversió garantia d’una entrada econòmica i per altra banda una ciutat que margina i desallotja als propis ciutadans que viuen al carrer.”

Inauguració: 18 d’octubre, a les 19.30 h.
Sala: Ruïnes

Col·labora:

Moritz_3@2x