Fotografies d’Andrei Farcasanu

“La sèrie intenta provar que la realitat té un sentit més complexa del que es pot veure a primera vista però, en canvi, està més subtil i més difícil de reconèixer. El projecte descriu el sentit místic i tranquil de la vida.

THE QUIET SENSE OF NATURE és una sèrie fotogràfica sobre la percepció i la definició de la realitat, sobre moments i elements diaris, que de vegades no ens assabentem. A través d’aquestes fotos intento transmetre que la bellesa en general no és sempre “agressiva” visualment, però moltes vegades es veu d’una manera més subtil i, per tant, no sempre està a la vista. Hem de buscar-la.

En aquest projecte estic intentant presentar una opinió sobre la vida en general, sobre la realitat i com es percep. Per a cada un és diferent. A vegades està davant de nosaltres, però la nostra percepció es limita al que entenem mitjançant la nostra pròpia persona i món interior. El projecte és sobre petits moments, que es desvetllen només per la segona mirada, sobre les capes de la realitat i del món al nostre voltant.

Per tant, les fotos són de procés analògic, tot fet a mà, en paper baritat, acabat mat, que li dóna un sentit d’objectes. Estic interessat en el conjunt d’una foto (imatge-objecte), en sumar per cada imatge la textura, els tons i l’acabat que amplia el sentit de la imatge.

En definitiva el projecte vol mostrar que els petits detalls de la vida poden tenir força segons la nostra mirada.”

——–

Dades tècniques:

La majoria de les impressions estan realitzades en una tècnica antiga que comença de nou a tenir vida, que es diu impressió Lith.

A través d’aquesta tècnica és difícil repetir la mateixa impressió i, per tant, moltes de les meves fotos són còpies úniques.

Les fotos són impressió lith o sals de plata, virades al seleni o sèpia, de mida aprox 20×15 cm (2015), paper baritat mat, còpies d’autor, del qual moltes úniques.

Del 18 de febrer al 14 de març

Inauguració: 18 de febrer, a les 19.30 h.

Sala Montserrat Roig

Amb la col·laboració de

moritx