Un projecte de Ruido Photo
Pati del carrer del Correu Vell, 5 (edifici annex al Pati Llimona)
Aquesta exposició romandrà fins el 25 de maig

El fenomen de la migració des d’Àfrica Subsahariana cap a Europa acostuma a tractar-se com una qüestió de moviment. Només l’any 2017 van arribar a Europa més de 150.000 persones des de territori africà. Però la migració africana no són xifres, rutes o morts. Són persones.

A The Backway, hem viatjat als països d’origen, trànsit i destinació de la principal ruta migratòria del continent africà per apropar-nos a les persones que protagonitzen aquest fenomen clau del segle XXI. L’objectiu és entendre els motius darrere de la migració i les persones que queden afectades, així com denunciar les vulneracions de drets humans perpetuades per les polítiques migratòries de la UE i els seus aliats.

El projecte s’ha realitzat al costat dels periodistes Xavier Aldekoa i Agus Morales, experts a Àfrica i migració i refugi respectivament. Tots els materials periodístics estan publicats en un especial en La Vanguardia al canal digital d’Univers Àfrica. El reportatge va ser nominat per al Premi Gabriel García Márquez de Periodisme 2018 en la categoria cobertura.

Amb la col·laboració de National Geographic Society