ELLES…  (2n trimestre 2020)

Taller per a joves: Elles a les aules
DinamitzaJúlia Sánchez, de Maleta pedagògica, Celebrem la sexualitat.
Dia a convenir
Durada1 hora i 30 minuts       
Edats: 

joves de 12 a 16 anys

Grups de noies i mixtes.

 

               

Si sou un equipament educatiu i us interessa aquesta activitat, poseu-vos en contacte a través de: formacio@patillimona.net

           

Descripció:

El despertar de l’adolescència pot portar molts dubtes entorn la sexualitat femenina i la relació amb els altres. En aquest taller abordarem dubtes i recursos pràctics per conèixer millor el propi cos i el despertar de noves emocions i sentiments. Compartirem recursos per posar-nos a favor l’experiència de la menstruació i els canvis hormonals, les primeres experiències coitals i les decisions vers la fertilitat i la prevenció de les malalties genitals o dels embarassos no desitjats.

També, dibuixarem diferents acords que podem plantejar a les amistats o relacions de seguretat per acompanyar-nos mútuament en aquestes etapes. I altres acords per establir amb les parelles, amb les que compartim intimitat o sexualitat, per sentir-nos més segures, respectades i felices.

Objectiu de l’activitat:

– Potenciar l’autoconeixement i l’autoritat sobre la pròpia salut.

– Oferir noves percepcions sobre les etapes de la vida sexual de les joves.

– Relacionar la sexualitat amb plaer, salut, poder, drets i coneixement.

Metodologia:

Taller per compartir informació i recursos pràctics sobre els diferents temes que tractem. Mostrarem material de suport per fer un calendari menstrual, recursos per preparar-se per “les primeres vegades” i diferents mètodes de prevenció de malalties i embarassos no desitjats. Respondrem les preguntes que vagin sorgint i farem la llista d’acords per tenir relacions d’amistat, afectives i sexuals plaents i segures.