Un projecte d’Hannah Woolf

Del 18 de setembre al 5 de desembre de 2020

Al menys des de finals dels anys seixanta amb el moviment Flower Power i l’ascens del feminisme el paper de les dones en la nostra societat volia ser redefinit. Però si ho mirem avui en dia, el moviment “me too” o la discrepància del salari entre gèneres, etcètera, assenyalen que la situació no ha canviat tant.

“Still (a) life” és una sèrie de bodegons que qüestiona el paper de la dona en la nostra societat. El projecte mostra a dones treballant a la llar o juntament amb objectes relacionats amb aquesta tasca. En la majoria de les imatges, només apareix una part dels seus cossos, no tot el cos. A vegades es torna irreconeixible a primera vista, el que genera imatges pertorbadores.

Al representar les dones d’aquesta manera, es transformen en objectes, en coses sense ànima, però coses útils. L’espectador ha de preguntar-se què estic mirant, que estic veient realment.

Els bodegons tenen un punt “picant”, però sobretot és important que estiguin plens d’ironia i humor. Encara que res és explícit, la postura, la manera en què la noia maneja l’objecte, la forma en què realitza la feina, al·ludeix als estereotips creats per l’home.

Es critica el tractament de les dones com a objecte sexual, o objecte de satisfacció, però també el cànon de bellesa que proposa la publicitat i òbviament, la idea patriarcal de relacionar a les dones amb certes tasques.

Totes les escenes estan presentades d’una manera divertida i plenes d’ironia. Tot i que les imatges desconcerten, no ofenen sinó que tendeixen a provocar un somriure.

VISITES GUIADES AMB LA FOTÒGRAFA:

Dimarts 29 de setembre a les 18.30 h. Inscriu-te

Dijous 8 d’octubre a les 18.30 h. Inscriu-te

Dimarts 20 d’octubre a les 18.30 h. Inscriu-te

Totes les visites seran amb inscripció prèvia i aforo limitat.

Sala Ruïnes.