Un projecte de Hanna Woolf

Del 18 de setembre al 25 d’octubre de 2020

A el menys des de finals dels anys seixanta amb el moviment Flower Power i l’ascens del feminisme el paper de les dones en la nostra societat volia ser redefinit. Però si ho mirem avui en dia, el moviment “me too” o la discrepància del salari entre gèneres, etcètera, assenyalen que la situació no ha canviat tant.

“Still (a) life” és una sèrie de bodegons que qüestiona el paper de la dona en la nostra societat. El projecte mostra a dones treballant a la llar o juntament amb objectes relacionats amb aquesta tasca. En la majoria de les imatges, només apareix una part dels seus cossos, no tot el cos. A vegades es torna irreconeixible a primera vista, el que genera imatges pertorbadores.

Al  representar les dones d’aquesta manera, es transformen en objectes, en coses sense ànima, però coses útils. L’espectador ha de preguntar-se què estic mirant, que estic veient realment.

Els bodegons tenen un punt “picant”, però sobretot és important que estiguin plens d’ironia i humor. Encara que res és explícit, la postura, la manera en què la noia maneja l’objecte, la forma en què realitza la feina, al·ludeix als estereotips creats per l’home.

Es critica el tractament de les dones com a objecte sexual, o objecte de satisfacció, però també el cànon de bellesa que proposa la publicitat i òbviament, la idea patriarcal de relacionar a les dones amb certes tasques.

Totes les escenes estan presentades d’una manera divertida i plenes d’ironia. Tot i que les imatges desconcerten, no ofenen sinó que tendeixen a provocar un somriure.

Inauguració 17 de setembre a les 19 h. *
Sala Ruïnes.
* Aquesta inauguració es farà complint les mesures de la nova normativa vigent imposada per la crisi de COVID19. L’aforament serà limitat i controlat i l’ús de la mascareta serà obligatori dins el Centre.