La setmana de l’àlbum  és una iniciativa destinada a donar visibilitat i rellevància social a l’àlbum i·lustrat on durant una setmana es realitzen un centenar d’activitats amb propostes que desenvolupen conjuntament amb llibreters, biblioteques i escoles.

El Pati Llimona rebrà varies activitats que començaran el dilluns 5 de novembre

Aqui teniu les diferents activitats

Les tardes al Pati

COST: 15€ per activitat (10€ a partir de 2 tallers)
La sessió de dilluns és gratuïta
Preu especial de 10€ per sessió
Inscripció a info@webdelalbum.org

DILLUNS 5 NOV –  La porta d’entrada a una editorial  – 19-20 H

Conversarem amb Elodie Bourgeois d’editorial Juventud, Patricia Martin d’editorial Flamboyant i Mar González de Babulinka Books. La visió d’una editorial gran, mitjana i petita sobre el procés de selecció d’un il·lustrador per a un projecte, sobre com aconseguir major visibilitat i aconseguir creuar la porta d’entrada.
XERRADA GRATUÏTA

DIMARTS 6 NOV – Los secretos para publicar un libro ilustrado

18:30- 19:30 H – Los secretos para publicar un libro ilustrado
Xerrada a càrrec d’Anna Castagnoli.
Cómo convertirse en ilustrador profesional: presentación de portafolio, la importancia de los concursos, cómo moverse en ferias…

19:30- 20:30 H – Panorama de la il·lustració a Itàlia

Il·lustradors del país transalpí donaran la seva visió de la il·lustració d’àlbum mitjançant la seva obra.

DIMECRES 7 NOV – Plouen idees i en fem un conte!  – 19-20:30 H

Taller exprés d’escriptura i il·lustració. Us presentem un taller-tastet d’una sola sessió per totes aquelles persones que tenen el cuquet d’escriure i il·lustrar el seu propi conte, però no s’atreveixen a fer-ho soles o bé no tenen mai temps per dedicar-s’hi.

A càrrec de l’escriptora Núria Parera i la il·lustradora Almudena Suárez.

DIJOUS 8 NOV / Com dissenyar un projecte editorial  / 19-20:30 H

Explicació dels principis, consells i eines de disseny gràfic per fer atractiu un projecte editorial, d’autoedició o per a editorials. Planificarem la publicació des de l’inici (formats, tipus d’edició, llançat, etc.) i revisarem els elements claus de la maquetació (distribució de la pàgina, maquetació, tria de tipografies, etc).

A càrrec d’Enric Jardí.

II Fòrum l’àlbum a l’Aula

Import de l’inscripció del II fòrum: 95 €
Inscripcions obertes

DIVENDRES 9 DE NOVEMBRE

16:00 – 16:45h – Recollida d’acreditacions.

17:00 – 17:30 – Inauguració i benvinguda. Oblit Baseiria, llibretera Casa Anita

17:30 – 19:30 – Taller Power of Pictures. Un exemple d’èxit a l’Educació Primària: com desenvolupar la creativitat dels nens i fomentar l’alfabetització gràcies als àlbums. Ed Vere, escriptor i il·lustrador d’àlbums, ha rebut nombrosos guardons. Desenvolupa el programa Power of Pictures amb The Arts Council England.

19:30 -Brindis i acomiadament, Oblit Baseiria, llibretera Casa Anita

DISSABTE 10 DE NOVEMBRE

9:00 – 9:45 Benvinguda, cafès.

10:00 – 11:00 Cuando te presento al mundo. Álbum ilustrado y autismo. Una experiencia lectora. Autismo, lectura y otras necesidades especiales. Carolina Lesa Brown, especialista en literatura infantil. Treballa en el sector editorial i docent, amb assesorament a docents i terapeutes.

11:15 – 12:15 Como si fuera una cereza. Poesía y escuela. Cómo y en qué medida habita la infancia lo poético. Vínculo entre infancia y poesía, también en la escuela. Diferencias entre lenguaje poético y narrativo. Mar Benegas, escriptora i poeta. Formadora i especialista en LIJ i poesia infantil. Directora de Jaleo, jornades d’animació a la lectura a València.

12:30 – 13:30 Mirar, llegir i parlar d’àlbums amb els joves. Com apropar l’àlbum als joves per trencar amb la idea de que és un llibre infantil. A partir d’una experiència amb alumnes de 3rd’ESO. Carme Pardo, bibliotecària escolar, col·laboradora en l’assignatura Mirem, llegim i parlem de llibres. Ha participat en el Seminari de Literatura Infantil i Juvenil de Rosa Sensat i en el Grup d’Anàlisi d’Àlbums Cadireta Blava.

13:45 – 14:30 La filosofia del cuento. Los álbumes como disparadores de diálogo y reflexión en el aula. Ellen Duthie, escriptora, editora i formadora de professorat en literatura infantil, lectura en veu alta i l’ús del diàleg i la pregunta a l’aula. Ha estat professora al Regne Unit i Espanya.

14:30 – 16:00 Dinar

16:00 – 18:00 Les puces lectores. Un club de lectura de la llibreria l’Espolsada. Fe Fernández Villaret, Glòria Gorchs i Lara Reyes. Taller pràctic basat en l’experiència a la llibreria l’Espolsada sobre la creació i animació d’un club de lectura adreçat a nens i nenes de 6 a 8 anys.

18:15 – 19:15 – Las nuevas censuras en el álbum. Lo políticamente correcto ha llegado también a los álbumes. ¿Significa esto que todo es mejor? ¿O nos estamos perdiendo algo por el camino? Ana Garralón especialista en llibres per a nens. Responsable del blog anatarambana. Premio Nacional de Fomento de la Lectura 2016.

19:15 – 20:15 Al socaire de las palabras: La lectura en voz alta en la infancia. El desarrollo de las habilidades expresivas orales se ha arrinconado en favor de lo escrito. La lectura en voz alta es una actividad fundamental en el aula para la mejora de la expresividad oral. Jesús Ge, mestre d’escola i poeta. Coordinador de Jaleo, jornades d’animació a la lectura a València.

20:15 Tancament i comiat