CRÍTIC convoca un acte públic, organitzat conjuntament amb Medicusmundi Mediterrània, Farmacèutics Mundi i Quepo, les entitats amb les quals està desenvolupant el blog ‘La pitjor epidèmia’ sobre salut i desigualtats socials, dins la campanya ‘Salut, Drets, Acció’. El #DebatCRÍTIC, titulat precisament ‘Desmuntant La pitjor epidèmia’,

Els dos ponents seran Gemma Tarafa, comissionada de Salut a l’Ajuntament de Barcelona, i Joan Benach, investigador en Salut Pública i director de GREDS EMCONET (Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut – Employment Conditions Network, del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra). Dinamitzarà el debat el periodista de CRÍTIC Sergi Picazo.

Aquest #DebatCRÍTIC comptarà també amb una Fila Zero, formada per activistes, membres de moviments socials, professionals del sector de la salut i ONG’s de l’àmbit sanitari. ‘La pitjor epidèmia’ és un blog de reflexió per generar consciència i actitud crítica sobre les causes socials i polítiques que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat en la manera d’emmalaltir i morir. S’hi han publicat fins ara deu articles sobre temes tan diversos com ara l’exclusió sanitària dels refugiats, la fam i l’obesitat al món, les polítiques locals per reduir les diferències entre barris en salut o la poca neutralitat de l’OMS.

 

Us esperem a partir de les 19h