Projecte de Carmen Dengra

Del 30 de novembre al 18 de desembre

“Rostres anònims examina la societat actual i les seves contradiccions a través de l’estudi de l’ésser anònim, i ho fa a partir d’una sèrie de retrats de persones desconegudes que es troben als transports públics de la ciutat. Es tracta d’una reflexió sobre el coneixement de nosaltres mateixos a través de la mirada de l’altre, i sobre la dificultat de fer-ho en aquesta societat accelerada i saturada d’informació.

El projecte s’inicia a Barcelona, la meva ciutat natal, desencantada però a la vegada interessada per la incomunicació que envolta la vida urbana, i continua a Ciutat de Mèxic, una de les ciutats més grans del món, on l’estudi de l’ésser anònim cobra el seu màxim significat.

La intenció és mostrar una mirada positiva, fent èmfasi en les petites coses, en allò més proper, i partir d’allò individual per parlar d’allò més universal. La nostra societat es mou a gran velocitat, en canvi el projecte procura la ralentització del temps, per poder valorar i pensar l’anonimat des d’una temporalitat pròpia i no al ritme que la societat imposa. Vull detenir el temps un moment, per fixar l’atenció sobre aquestes persones i que al mirar-los com a identitat individual, facin sentir-nos reconeguts en l’altre, perquè tots formem part d’un mateix viatge i anem en la mateixa direcció.

La societat articula unes formes de pensament i construeix uns discursos per dirigir a la massa de població, però darrera d’aquestes persones amb les que ens creuem en la nostra quotidianitat existeix un pensament crític, un interior viu, que lluita per sobreviure en aquesta societat que practica una des-identificació i uniformització de l’ésser.”

Carmen Dengra

Inauguració: dijous 30 de novembre, a les 19.30 h.

Col·labora: