Professor:David Salcedo de Territorios Libres
Durada:12 h en 4 sessions
Inici/final:DEL 8 DE FEBRER A L’1 DE MARÇ
Dia:Dimecres 18.30 a 21.30 h.
Preu:Preu: 49,22 €

Solem pensar que per fer grans fotografies hem de viatjar milers de quilòmetres, i ens oblidem que allò proper és el que ens defineix la mirada.

Objectiu:

  • Potenciar la idea que els temes fotogràfics estan prop de nosaltres.
  • Concebre la fotografia com a eina per transformar el quotidià.
  • Enriquir el llenguatge fotogràfic i narratiu atreveixes del visionat col·lectiu dels exercicis plantejats.

Metodologia:

Taller pràctic, amb exercicis setmanals i visionats participatius i crítics d’aquests, amb els quals s’acompanya a l’alumne a començar a treballar amb idees com: els orígens d’un projecte fotogràfic, el seu llenguatge i la seva narrativa.

Programa:

  • 1era sessió: Presentació del taller, del professor, dels alumnes. Introducció al tema, mostra i comentaris de treballs sobre el tema realitzats per altres fotògrafs: Eugene Atget, Josef Sudek, Mark Cohen, José Manuel Navia, Richard Misrach, Antonio Xoubanova entre uns altres. Proposta del primer exercici.
  • 2on Visionat: anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del primer exercici. Visionat d’autors que han treballat el tema. Proposta del segon exercici.
  • 3er Visionat: anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del primer exercici. Visionat d’autors que han treballat el tema. Proposta del tercer exercici.
  • 4art Visionat: anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del primer exercici. Visionat del conjunt dels exercicis i cerca d’una reflexió crítica.

Material que s’ha de portar: 5 fotografies de cadascú.

A qui va destinat
Cal tenir un domini tècnic de la càmera. Destinat a tothom que vulgui indagar en la cerca d’un llenguatge propi i en la creació d’un projecte fotogràfic original.