Dimecres 8 de febrer a les 19h l’escriptora Bel Olid i el fotògraf Gerard Massagué presenten el llibre “Vides aturades“, aquest ens explica la crisi dels refugiats en primera persona, per obrir els ulls a la nostra Europa.

En un any s’han ofegat 5.000 persones al Mediterrani quan intentaven arribar a Europa. Però com és la vida dels que hi arriben? Bel Olid exposa sense embuts el compendi de vergonyes i humiliacions col·lectives que han de patir centenars de milers de persones que fugen de la guerra i la misèria als seus països d’origen. Busquen refugi en una Europa que els barra el pas sistemàticament i els condemna a una mort atroç al mar o a una vida infrahumana en camps de refugiats inhòspits.

Testimonis en primera persona i fotografies de Gerard Masagué per acostar-nos al dia a dia d’aquesta tragèdia que té noms i cognoms, amb històries personals molt semblants a les nostres que mereixen ser escoltades. El llibre aporta també informacions i dades contrastades d’una de les crisis humanitàries més importants de la història. Ens acosta a una realitat estremidora i ens obliga a prendre-hi partit: si no fem res, ens convertirem en còmplices.

En la presentació a més a més de les intervencions dels autors, també participaran Lara Costafreda i Ruben Wagensberg, coordinadors de casa nostra, casa vostra

Organitza: Casa vostra, casa nostra i Som ara Llibres