22.1 C
Barcelona
Dilluns 27 de maig de 2024

Gentrificació, desnonaments, massificació turística, especuladors immobiliaris, lleis abusives, són tots aspectes del mateix dramàtic problema: La crisi de l’habitatge

Ficción Inmobiliaria

Ficción Inmobiliaria recopila material format per pel·lícules de ficció on les problemàtiques associades a la qüestió de l’habitatge apareixen en la trama principal o croades amb aquesta.

El resultat és un divertit i interessant relat que ens explica pas a pas el fenomen de la gentrificació. La trilogia de Ficción Inmobiliaria es va presentar en les edicions 21 i 23 del Festival de Cinema Independent L’Alternativa.

És un projecte realitzat pel col·lectiu Left Hand Rotation.

Tot Inclòs

D’ençà dels anys seixanta les Balears quedaren enlluernades amb el turisme. Tot el relacionat amb el turisme era positiu i la indústria turística fou introduïda i rebuda com la locomotora que ens transportava al tren de la modernitat, de la societat de consum i de la vida urbana. De llavors, els canvis han estat tan ràpids i profunds que convé analitzar-los des d’un punt de vista crític que posi en qüestió si el turisme és beneficiós.
Visita el projecte a www.totinclos.cat

Precaristas

Un documental sobre la lluita de la Federación Anarquistes Gran Canària i el Sindicato de Inquilinas GC realitzat per Inercia Docs. Una de les experiències pioneres de l’Estat. El primer dels molts sindicats autorganitzats que neixen des de baix en la seva lluita per l’habitatge i en el suport mutu en situacions com l’actual.

Jacob, Mimi i els gossos del barri - Infants a partir de 6 anys-

Una bonica pel·lícula d’animació per a tota la família que explica de forma clara i senzilla què és la gentrificació i quines conseqüències porta allà on arriba.

Explica la història de com el Jacob i la seva cosina Mimi, amb l’ajuda d’una colla de gossos que poden parlar, aconsegueixen aturar el projecte que vol destruir el parc central de Maskachka (el barri antic de Riga) per construir un gratacel.
Del 6 al 15 de maig al web de Betevé
Una pel·lícula d’Edmunds Jansons

La Plataforma

El documental denuncia l’incompliment del Dret Constitucional a un habitatge digne i reflexiona en favor d’una nova llei de l’habitatge, de la dació en pagament i del lloguer social. Ens mostra les experiències personals dels afectats pels expedients de processos d’execucions hipotecàries, les seves reivindicacions i la dificultat que suposa fer front a la vida quotidiana en aquestes condicions.
Un projecte documental de SICOM i NAMUSS FILMS, amb la col·laboració de la PAH 

Push

Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.
Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats.
A Filmin per 3,95 €

City for Sale

A través de quatre famílies de Barcelona vivim les conseqüències de la turistificació i la gentrificació a la capital catalana. Dia a dia, mentre molts veïns són expulsats de les seves cases, els barris de Barcelona van perdent la seva essència. Com podrem evitar-ho?
Un documental de Laura Álvarez
A Filmin per 2,95 €