Del 9 d’abril al 9 de maig. Inauguració: 9 d’abril, a les 19.30 h.

“El substantiu passatger deriva directament de l’adjectiu homònim que es refereix, més en general, a tot el que és de pas. “Una persona que viatja en un vehicle, com un cotxe o un tren, sense participar en l’operació.” (cit.) Com és possible que el passatger no participi? Ell és realment conscient de l’acte, sap on està anant, percep el paisatge al voltant d’ell, és part del moviment. Ell és partícip de l’acte, en quan col·leccionista d’idees, imatges, de canvis, d’una transformació del territori que té un efecte en les emocions, en el pensament, un canvi en el paisatge interior, el “inscape” així anomenat per Gerard Manley Hopkins.

Hopkins defensava que tot en l’univers fos caracteritzat per ell i que fos el dibuix distintiu que constitueix una identitat individual dinàmica; un creixement introspectiu fet de moments i records, alguns aparentment no importants, que es perden durant un viatge, que coneixem o només recordem el punt de sortida i arribada.

Vivim a la ciutat. Anem al treball. Anem a fer la compra. Naixem en un lloc però morim a milers de quilòmetres de distància. Estem constantment en viatge. Som passatgers conscients de nostra vida?”

Fotografies: Pietro Milici.

Inauguració: 9 d’abril, a les 19.30 h. Amb la participació de Giovanni di Giandomenico y Luca Satomi Rinaudo.

Sala: Motserrat Roig

logo copia 2010logo_pianoservei-01   Moritz_3@2xPasanger