Neus Aguado (Argentina, 1955) és poeta i narradora, llicenciada en Art Dramàtic i en Ciències de la Informació, amb una llarga trajectòria com a periodista cultural. Juntament amb la poeta Montserrat Abelló, la trobada de poesia de la IV Fira Internacional del Llibre Feminista a Barcelona, el 1990.

Ha publicat els llibres de narracions Juego cautivo (Laia, 1986) y Paciencia y barajar (Tusquets Editores, 1990) i, entre d’altres, els llibres de poesia Paseo présbita (La Gaya Ciencia, 1982), Ginebra en bruma rosa (Lumen, 1989), Aldebarán (Lumen, 2000), Intimidad de la fiebre (El Toro de Barro, 2005) i Tal vez el Tigre (in-VERSO, 2014).

És responsable de l’edició i del pròleg de Bajo tolerancia de José Agustín Goytisolo (Lumen, 1996), i autora de la Guía de lectura de Primavera con una esquina rota de Mario Benedetti, (pocket edhasa, 1995). Estudiosa de la poesia en expressió catalana, ha editat diverses antologies de poesia en català, entre elles, la selecció, traducció i pròleg de Antología (Edición bilingüe) de Montserrat Abelló (Col. “El Bardo”, 2005). Ha col·laborat en portar al teatre l’obra d’Alejandra Pizarnik, Feliu Formosa, Maria-Mercè Marçal i Anna Murià. La seva obra consta d’antologies de diversos països de parla hispana, francesa, anglesa, portuguesa, alemanya i italiana.

A partir de les 19 h