Del 13 al 15 de desembre.

La Mostra de Cinema Kurd de Barcelona pretén facilitar l’accés a les narratives generades pels directors i les directores kurdes sobre els pobles que habiten al Kurdistan i les històries de les seves gents.

Aquestes històries vénen impregnades de resistències. La cultura i la lluita, en el cas del Kurdistan, es donen la mà des de fa prop de 50 anys per tal de fer front al sistema capitalista i patriarcal. Avui dia, servint-se de la figura de l’Estat-nació i les seves dinàmiques i polítiques opressives, els Estats en els que està dividit el Kurdistan (Iraq, Síria, Turquia i Iran) intenten assimilar i destruir un poble que viu, no sobreviu, en la resistència per no caure en l’oblit. Viu i no sobreviu perquè aquesta resistència ve carregada de futur i esperança en forma de projectes polítics i socials en tota la regió, als que donem especial rellevància.

Ho fem perquè, com diuen des del Moviment d’Alliberament Kurd, creiem que “la resistència dels pobles i l’autodefensa legítima són un mitjà per assolir la pau i la justícia a l’Orient Mitjà”. Moltes de les pel·lícules són una fotografia de l’assemblearisme; la lluita per l’alliberament de la dona, i l’ecologia social desenvolupats a la regió, tres pilars d’un paradigma polític que, bevent dels estudis sobre Municipalisme Llibertari de Murray Bookchin, el líder del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan), Abdulah Öcalan ha anomenat Confederalisme Democràtic.

La Mostra, incloent-hi ficció i documental, pretén apropar aquestes veus i aquestes històries a Barcelona. Per aprendre’n i compartir. Per generar debat i construir alternatives.

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 13 DE DESEMBRE

CC Pati Llimona

  • 17.30h  Presentació “IV Edició MCKB”

Co·loqui amb Amara, del Comitè de Jineolojî d’Europa

  • 19.30h Homenatge a Sarah Dorşin i a totes les revolucionàries caigudes

A càrrec d’Azadî Jin

DISSABTE 14 DE DESEMBRE

CC Pati Llimona

  • 11.30h Presentació del llibre ‘Make Rojava Green Again’ i Innauguració de l’exposició de la Fundació de Dones lliures de Rojava i el Nord de Síria (WJAR): ‘Confederalisme Democràtic a Rojava: alliberament de la dona, ecologisme i municipalisme’

A càrrec d’Azadî Plataforma

  • 12.30h a 14:00h Taller sobre ‘Jineolojî i el moviment de dones al Kurdistan’

A càrrec d’Azadî Jin i Comitè de Jineolojî d’Europa

Cinema Zum Zeig

DIUMENGE 15 DE DESEMBRE

Cinema Zum Zeig

+ Col·loqui amb el sociòleg kurd Helîm Bîçer

  • 19.45 Presentació “La resistència a les presons kurdes”

A càrrec del Comitè de Jineolojî d’Europa

Organitza: