A les 19h

“Presentació campanya de demanda de Responsabilitats pels crims de guerra contra la població catalana a la guerra civil” 

“Mai més, enlloc, atacs contra la població civil com els bombardeigs patits per les barcelonines i barcelonins l’any 1938.
Malauradament aquests van ser el pròleg d’una llarga onada d’agressions contra les poblacions indefenses que arriba fins els nostres dies. Les imatges de viles i ciutats d’arreu del mòn convertides en objectiu militar ja formen part de la quotidianitat informativa.
Per aquest motiu endeguem una campanya de demanda de responsabilitats pels bombardeigs i altres crims perpetrats per les tropes nazifeixistes entre els anys 1936 i 1939, impunes gràcies a la complicitat mantinguda tots aquests anys pels governs espanyol, alemany i italià.
El record de la barbàrie hauria de servir perquè la brutalitat esdevingui només un record tràgic per les properes generacions i no una pràctica habitual i repetida”.

Amb les intervencions de,

  • Eva Fernàndez, membre del grup promotor campanya #bombesdimpunitat
  • Rosana Alija (Professora de Dret Internacional Públic i coordinadora de la Clínica de Lluita contra la Impunitat, Facultat de Dret UB)
  • Ermengol Gassiot – Professor de la UAB i Secretari General CGT Catalunya