Unes Jornades adreçades a professionals del món de l’educació i del sector de la LIJ. Una oportunitat per descobrir tot allò que l’àlbum il·lustrat pot aportar en l’educació de la sensibilitat artística i literària així com en el foment de la lectura.

Programa

Divendres 10 de novembre
16:00 – 17:00 Benvinguda
17:00 – 19:00 Arte es libertad. El álbum como formato de lectura integrador y participativo. ¿Por qué nos parece el soporte idóneo para el aula?
Per Beatriz Sanjuán.

19:00 – FI Brindis por rutas de lectura. Aperitivo-debate. Presentación y tertulia en torno al proyecto. Per Beatriz Sanjuán.

Dissabte 11 de novembre
10:00 – 12:00 Ruta Cartonera. Estructuras creativas para compartir la lectura. Taller de composición de materiales para guiar la selección, la lectura y experiencias relacionadas con la misma. Per Beatriz Sanjuán y Lara Meana (Tres Brujas).

12:00 – 13:00 L’àlbum en ‘imaginari col·lectiu: el cas del Japó. Qualsevol cultura gesta el seu imaginari col·lectiu des de ben petit. Aquest imaginari la reconeix i la identifica. El Japó, país de tradicions ben arrelades, promociona i utilitza l’àlbum il·lustrat com a element per crear
consciència de cultura pròpia. Per Joan Portell i Rifà.

13:00 – 14:00 L’humor també es crea a partir de les il·lustracions. Àlbums, escola i educació literària. Un recorregut a través d’activitats i converses que tenen com a nucli l’àlbum il·lustrat en el context escolar.
Per Lara Reyes.

14:00 – 15:00 DINAR – PATI LLIMONA
15:00 – 16:00 Àlbums per a pensar, tafanejar, conèixer i ser. Una proposta d’àlbums i activitats per a pensar. Per Arianna Squilloni.

16:00 – 17:00 Imatges per ser llegides. De quina manera les imatges diuen el que diuen? (I per a què ens pot servir saber-ho dins i fora de l’aula?) Un itinerari per 12 àlbums il·lustrats des del punt de vista particular d’una autora especialitzada a formar il·lustradors. Per Gabriela Rubio.

17:00 – 18:00 Què faig amb els àlbums sense mots? 10 activitats per aprendre a llegir imatges. Deu propostes per realitzar a les aules per conèixer millor el llenguatge visual i aprendre a interpretar imatges seqüencials tot descobrint diferents tipologies narratives. Per Emma Bosch.

18:00 – 19:00 La imatge, la gran seductora. La increïble –però verídica– història de com el Text fou seduït per la Imatge, i del fill que ambdós van tenir, anomenat Àlbum; i de com aquest, envoltat per un exèrcit de il·lustradors, es va dedicar anys després a abduir lectors de tots els continents i edats, per a major honra i glòria de Dama Literatura.
Per Teresa Duran.
19:00 Cloenda

Més informació