Del 19 de setembre al 26 d’octubre de 2023.

Inauguració: 19 de setembre a les 18 h.

Aquesta exposició está formada per tres projectes fotogràfics realitzats per joves dels barris del Besòs i el Maresme, el Raval i la Zona Nord, acompanyats pels i les fotògrafes Consuelo Bautista,  Mònica Roselló i Tanit Plana.

Durant els mesos de març, abril i maig de 2023, vint-i-set joves d’entre 14 i 19 anys, acompanyats per les fotògrafes Consuelo Bautista, Mònica Roselló i Tanit Plana, van retratar espais i persones de tres barris de Barcelona: el Besòs i Maresme (Sant Martí), el Raval (Ciutat Vella) i la Zona Nord (Nou Barris).

En sessions de treball setmanals els i les joves van donar forma a tres projectes fotogràfics creant narratives visuals fent especial atenció al paisatge urbà i humà en el cas del Raval; retratant les dones de l’associació Ambar Prim i les places que porten nom de pedagògues gràcies al seu activisme al barri del Besòs i el Maresme; i establint un diàleg entre les fotografíes realitzades per les joves i les de l’arxiu històric de la Zona Nord per repassar més de 60 anys d’història d’una barri amb una llarga trajectòria de reivindicacions veïnals i comuniatàries.

A més a més, en aquesta exposició també es presenta part del projecte 78 parcel·les que tretze joves de la primera edició dels tallers Mira, fotografia, exposa! han realitzat durant els mesos de febrer i març, acompanyats pel fotògraf Eugeni Gay, a l’entorn de tres horts urbans de Nou Barris i les persones grans que els treballen.

En aquesta exposició es presenten els quatre projectes fotogràfics oferint una visió de la ciutat des de la mirada i l’estima dels i les joves.

Participants:

Besòs i Maresme: Projecte fotogràfic de Paula Lilian Hernández Lame, Valeria Beatriz Martinez Portillo, Natalia Martínez Sánchez, Francesco Alexander Mestanza Ochavano, Hina Naras, Livin Quintanilla, Gurnoorpreet Singh Kaur i Danae Nicole Vargas Ramos, amb l’acompanyament de Martina Orobitg Llop i la fotògrafa Mònica Roselló.

Raval: Projecte fotogràfic Amina Ahmed, Aryana Ala Uddin, Alisha Altapbhai Vahora, Lola Bosch Apud, Adriana Hurtado Clopés, Emil Klochkov, Sahian Vanessa Osorio Calderón i Mamadou Yero Sow, amb l’acompanyament de Martina Orobitg Llop i la fotògrafa Consuelo Bautista.

Zona Nord: Projecte fotogràfic d’Anas Achraou, Nicole Alvarado Ontiveros, Josué Kaleb Escoto Castro, Ágata Martín Barbadillo, Johnpaul Reyes Otayza, Josué Rodríguez Mendoza, Katherine Daniela Saenz Bautista, Eman Sadiq, Katerin Jasmín Sánchez Álvarez, Esther Suàrez Madrid  i Alayssa Mireya Tarazona Cervantes, amb l’acompanyament de Clara Serrano i la fotògrafa Tanit Plana.

Segon any: Projecte fotogràfic de Katerin Jasmin Alvarez, Sara Batiste Sellarés, Danna Jazmin de la Cruz, José Víctor Díaz, Ibrahim Fatty, Paola Holguin, Nyx Irigoyen, Abril Moreno, Naomi Olmo, Sara Luna Ospina, Isaac Prunera, Nazar Romanyuk i Elías Josué Yovera, amb l’acompanyament de Marina Orobig Llop i el fotògraf Eugeni Gay.

Sala Foyer – 1a Planta

TALLERS IDEATS I DESENVOLUPATS PER

IMPULSATS PER

AMB EL SUPORT DE