Un projecte d’Adrià Goula

Del 21 de setembre al 28 d’octubre de 2023

Bello Horizonte, Bahia, Alaska, Antibes, Atlantida, Jamaica, Samoa, Alexandria, Flandria, Athos, La Colina, Chamonix, Florida, Santillana, Atlas III, Puerto-Rico, Malvinas, Anafi, Lepanto, Cerdeña, Cibeles, Aragón, Malta, Capri, Ischia, Delfos, Paradis, Cala Dorada, Ilerda, Formentor.

“La llista anterior enumera una relació de noms de la sèrie fotogràfica d’Adrià Goula. La sèrie de 30 fotografies es diu “Holiday Cities” i van ser preses per Adrià a pobles costaners de Catalunya. Aquests complexos dhabitatges es van aixecar a finals de la dictadura de Franco, als anys 60 i 70. Es va planejar que es convertissin en segones residències per a la població de classe mitjana que vivia a ciutats més grans com Barcelona, Tarragona o Lleida, i en última instància per als estrangers, que començaven a ser rebuts a Espanya durant el lent declivi del règim de Franco.

Les fotografies d’Adrià Goula insisteixen en aquest indret problemàtic que planteja el postmodernisme, on la representació tradicional ha claudicat i els models han deixat de ser reals per passar a estar arrelats a els mitjana. D’aquesta manera, la representació prové de
una altra representació i les còpies provenen d’altres còpies.

Allò real, original, únic, l’aura… tots ells gairebé han desaparegut de les nostres vides i ara s’acontenten amb el consum de bells simulacres. Els edificis d’Adrià han perdut la connexió amb el seu propi lloc, i mai no van tenir cap tipus de relació amb la seva toponímia, potser a part d’un simulacre lleugerament evocador: Bello Horizonte, Badia, Alaska, Antibes…”

Enric Llorach

Inauguració: dijous 7 de setembre a les 19 h.

Aquest projecte forma part de la programació del Festival ART PHOTO BCN