Fotografies d’Ana Galán

Aquesta exposició és guanyadora del Premi Pati Llimona al Festival ART PHOTO BCN 2014.

Del 19 de novembre al 15 de desembre

El futur de Myanmar està en joc en aquests moments: el 8 de novembre de 2015 es celebraran eleccions generals.
Per aconseguir que aquestes eleccions siguin “lliures i justes”, molts canvis constitucionals haurien d’haver estat duts a terme per l’actual govern civil-militar.
Des del 2011 les perspectives de futur de Myanmar han experimentat un inesperat i positiu gir, tot i que les esperances d’estabilitat i democràcia encara són molt febles. Avui Myanmar es troba, sense cap mena de dubte, en un moment crucial. Amb les eleccions parlamentàries d’aquest mes de novembre, per primera vegada des del cop d’estat del General Ne Win el 1962, el país podria tenir finalment la possibilitat d’establir una veritable democràcia. Seguint l’onada de reformes, més o menys reals, dutes a terme pel govern a partir de l’any 2011, el parlament va acordar revisar la constitució redactada pels militars. Aquesta reforma era indispensable per tal que les eleccions generals de 2015 fossin realment lliures i justes; havia de permetre als birmans escollir lliurament els seus representants, estimular la reconciliació nacional i protegir els drets humans, constantment violats per l’anterior junta militar.
Cap dels projectes presentats per esmenar els articles claus de la constitució, ha estat encara aprovat. L’alliberament dels presos polítics, més que cap altra mesura, podria jugar un paper crucial en la possible conversió de Myanmar en un país lliure i democràtic.

“In the Quest Utopia” vol ser un homenatge a aquelles persones que s’arrisquen a penes de presó o a morir per aconseguir les anhelades llibertats democràtiques.

Inauguració: 19 de novembre, a les 19.30 h.

Sala: Ruïnes

Col·labora

moritx