Sala Montserrat Roig
Un projecte de Tot Història
Del 13 de desembre al 18 de gener

Inauguració 13 de desembre a les 19h

Hilari Salvadó i Castell (Barcelona, 1899-1966), fill d’una humil família de pescadors de la Barceloneta i comptable de professió, inicià la seva militància en un catalanisme cívic i cultura, que el va dur al compromís polític, primer en entitats d’àmbit local i finalment a Esquerra Republicana de Catalunya.

Regidor de l’Ajuntament de Barcelona des de 1934 i empresonat pels Fets d’Octubre de 1934, amb l’esclat de la Guerra Civil esdevindria l’alcalde d’una ciutat assetjada per l’aviació feixista, que alhora acollia milers de refugiats del conflicte bèl·lic.

Després de vint anys d’exili francès, on continuà sent un dels principals dirigents d’ERC, va poder tornar a la seva estimada ciutat, abans de morir arran d’un accident de trànsit.

Activitats paral·les:

  • Les milícies antifeixistes de Catalunya. Voluntaris per la llibertat  – 12 de desembre a les 19.30 h A càrrec de Gonzalo Berger  / Sala Joan Maragall.

 

  •  Barcelona ciutat de vida i mort. La reguarda durant la guerra civil  – 17 de gener les 19.30 h A càrrec de Pau Vinyes i Roig.