De l’11 de juny al 8 de setembre
Projectes d’ Orestis Serafoglou, Dimitris Rapakousis i Dimitris Michalakis.
Al llarg d’aquests últims anys, Grècia ha monopolitzat les portades dels diaris. El país hel·lè és un clar exemple de les devastadores seqüeles de les polítiques d’austeritat que han desmantellat les seves infraestructures econòmiques i socials. Grècia és també punt fronterer de la Unió Europea. La seva ubicació geogràfica estratègica l’ha convertit a la frontera exterior de la UE a Orient, tractant de manejar el gran flux de migrants i refugiats que majoritàriament volen anar més a l’Oest. “Fins aquí hem arribat” recull les mirades de tres fotògrafs grecs sobre la situació actual al seu país. Un país les realitats, preocupacions i somnis no són tan llunyans als nostres.
Orestis Seferoglou va néixer a Atenes, Grècia, el 1990, viu i treballa a Atenes, fotografiant per a la premsa. Del 2013 al 2015, va treballar com a reporter gràfic per Eleftherotypia National Daily Newspaper i la revista EPSILON que cobreix tots els grans esdeveniments socials i polítics a Grècia durant el període de la crisi financera. D’altra banda, al setembre de 2014 va ser estat seleccionat per assistir a la màster class organitzada per Agència VII a Milà. Des de 2013, ha estat treballant en temes de refugiats i migrants a Atenes, per al seu projecte fotogràfic en curs “My name is”.
Dimitris Rapakousis va néixer el 1981 i viu a Atenes. Es va graduar a l’escola Focus en 2010. Com a fotògraf freelance, col·labora amb agències internacionals, entre elles AP (Associated Press), AFP (Agence France-Presse) i amb revistes gregues com Epsilon i Unfollow.
Dimitris Michalakis va néixer el 1977 a Elefsina. Va estudiar fotografia a l’escola Focus d’Atenes. Des de 2004 ha estat col·laborador extern en K Magazine (Kathimerini Sunday edition) i E Magazine (Eleutherotypia Sunday edition). Les seves fotografies han estat publicades en diverses publicacions gregues i internacionals (Der Spiegel, Die Zeit, Rolling Stone Magazine). Ha realitzat reportatges en més de trenta països, principalment als països de l’antiga Unió Soviètica.
Comissària: Natasha Christia
Organitza: Photographic Social Vision.
Inauguració: 11 de juny, a les 13 h.
Aquesta exposició forma part de la ruta Ciutat Vella de DOCFeld>16 Festival de fotografia documental Barcelona.
Altres rutes i més informació