El Festival de Cinema Colombià de Barcelona: Diàspora presenta cinematografia Colombiana, fidel representant de les produccions riques en continguts, tècniques i equip humà.

És de gran importància ressaltar que l’aprovació de la Llei Colombiana del Cinema en 2003 va beneficiar directament el desenvolupament i la difusió de les propostes cinematogràfiques, impulsant la seva presència dins de les programacions, nominacions i premis dels grans Festivals Internacionals.

Aquest any en Diàspora volem destacar la producció audiovisual Colombiana dels anys 2015 i 2017 fent una Oda a la Pau, a la Resolució Pacífica dels Conflictes, a la Democràcia, la fraternitat,  igualtat i llibertat, el respecte pels drets humans i dels pobles; Tot això tan necessari en el procés de desenvolupament i enfortiment d’una convivència de PAU al món.

Colòmbia és un país que ha apostat per la construcció d’una convivència pacífica pels camins de la democràcia.

En la nostra 14ª edició ens complau presentar en les instal·lacions del Centre Cívic Pati Llimona, una secció de documentals produïts en els anys 2015 i 2017 els quals no han estat estrenats comercialment a Espanya.

En la nostra convocatòria 2017 van ser inscrits més de 100 documentals, tots van passar un procés d’avaluació per part dels Jurats de Diàspora,  resultant seleccionats els següents:

1.Caminitos por el parque.

Hora :18:30h

Directora: Daniela Anaya Robayo

Projecció: 24 de octubre de 2017

Gènere/Subgènere: Documental TEMA: Amor Familiar

Duració: 20:40 min      Any: 2016

Sinopsi: Norma és una dona càlida i alegre, que decideix viatjar a Holanda a la recerca de noves oportunitats. Quan arriba, troba un món totalment diferent al del seu Colòmbia natal, i el xoc cultural comença a generar-li nous problemes d’adaptació. No obstant això, és l’absència de la seva família, i especialment de la seva mare, el que desperta en ella el desig de tornar. Dos anys després de la seva partida, Norma torna a Colòmbia per passar les seves vacances i després retornar a Holanda omple d’energia i amb el desig de seguir endavant amb la seva vida. No obstant això, uns mesos després del seu retorn rep una notícia que l’obliga a tornar a Colòmbia per un temps indefinit.

 

  1. Sin título. Segundo Movimiento. 

Hora: 18:30h

Directors: Ricardo Perea y Julio Lamaña

Projecció: 24 d’ Octubre

Hora: 18:30h

Gènere/Subgènere: Documental

Duració: 18min   Any: 2016

Sinopsi: “Sin título. Segundo Movimiento.” és un apropament a l’oralitat dels vius per recordar als morts. Des de la comèdia, el no pensat, l’inesperat i la posada en escena, aquesta pel·lícula demostra que estem “eternament vius”. Rodat en el Cementiri Central de Bogotà

  1. El Regreso.

Hora: 18:30h

Director: Melissa De La Hoz Pimienta

Projecció: 24 d’ Octubre

Gènere/Subgènere: Documental

Duració: 25 min  Any: 2016

Sinopsi: Aquesta peça audiovisual narra la nova vida del temut excap paramilitar Uber Bánquez àlies “Juancho Dique”, líder del bloc Héroes de las monstañas de María, qui va assassinar a més de 500 persones i va deixar a més de 6000 víctimes.

Entre gaites i tambors Olivia Medina va perdre al seu pare, l’últim afusellat en la massacre. Per molts anys va guardar rancor. La seva transformació la va empoderar i es va convertir en una líder de víctimes en la regió del carib colombià. Les seves lluites i la cerca per la veritat la porten a trobar-se amb qui li va causar dolor.

Centenars de víctimes del Salat, els qui van enfrontar una de les pitjors massacres del conflicte armat a Colòmbia, es retroben per primera vegada al seu territori. En aquest audiovisual es mostra la històrica tornada on l’art, l’esport i els records propicien el camí per a la pau i la reconciliació.

Olivia i Uber es veuen cara a cara. Un moment que els deixarà sense alè als espectadors.

Organitza: