El Col·lectiu Fotomovimiento té moltes ganes de presentar el seu últim projecte: el documental  “Los muros de agua”, una visió crítica sobre els camps de les illes gregues de Lesvos i Chios amb testimonis que expliquen la situació de migrants, voluntaris, activistes i grans ONG.

El documental s’estrena el 10 de maig a las 19h al Pati Llimona i després de la projecció, podreu parlar amb l’equip de Fotomovimiento així com contestar les preguntes que tingueu.

Sinopsi

Des del Col·lectiu Fotomovimiento hem estat acompanyant des del 2015 a les persones refugiades en la seva fugida de la guerra de Síria i dels desastres humanitaris de l’Afganistan, l’Iraq, l’Iran, Eritrea o Pakistan.
 
Hem estat en camps, camins i fronteres i hem vist sobre el terreny el resultat de les vergonyants polítiques migratòries de la Unió Europea, que estan convertint en un immens cementiri el nostre Mare Nostrum i matant l’esperança de milers de persones innocents.
 
No és la primera vegada que som a Grècia. Les nostres càmeres van ser allà durant les primeres arribades de persones migrants al 2015, des de llavors, la situació ha canviat bastant i les coses han anat a pitjor. El documental mostra el que ens van trobar als camps de Moria a Lesvos, de Vial a Chios i als carrers d’Atenes al gener de 2018.
 
El nom ”Els murs d’aigua”, fa referència al que són en aquest moment les illes gregues més properes a Turquia: presons envoltades de mar, de murs d’aigua. Una excepció que manté apartats del continent europeu a milers de sol·licitants de refugi en unes condicions infrahumanes.
 
El documental mostra la realitat dels camps de forma crítica, donant un relat de la situació molt diferent del que ens ofereixen els grans mitjans i els governs, mitjançant testimonis de persones refugiades i activistes que estan ajudant sobre el terreny des de fa anys.
 
Què passa amb les desaparicions de milers de menors? A on van els milions d’euros que els governs donen a ACNUR? Quina és l’actual situació sanitària i humana en els camps? Què opinen les persones refugiades, quins són els seus somnis i aspiracions? Quines conseqüències tenen sobre les persones les polítiques migratòries de la UE?
 
Equip Tècnic
 
Càmeres: Manu Gómez, Pedro Mata, Tono Carbajo, Mònica Parra
 
Guió i edició de vídeo: Tono Carbajo
 
Edició de so: Manu Gómez, Tono Carbajo
 
Subtítols: Manu Gómez
 
Producció i community manager: Mònica Parra
 
Traduccions: Susana Del Valle, Jeza Goudinoff, Begoña Fernández, Amer Alhaj, Eduardo Lucena, Mònica Bravo, ECOS. Traductoras e intérpretes por la solidaridad
 
Equip Fotomovimiento
 
Bru Aguiló
 
Tono Carbajo
 
Oriol Daviu
 
Manu Gómez
 
Antonio Litov
 
Jorge Lizana
 
Pedro Mata
 
Mònica Parra
 
Manuel Roldán