Xè Festival del llibre d’artista i la petita edició  

Arriba la desena edició del Festival de Llibre d’artista que organitza l’Associació Cultural ILDE des del 2007 i que el centre cívic Pati Llimona ha acompanyat des dels seus inicis. És una iniciativa creativa que s’acull anualment dins la diada de Sant Jordi, en un escenari tant emblemàtic com és la Plaça de Sant Just. Aquesta plaça ha estat rebatejada com a plaça dels Llibres Imaginaris per molts dels artistes que participen al Festival i del qual ens sentim que en formem part. Esperem poder viure deu anys més del Festival.

Felicitats ILDE!
Antònia Robles – Directora del Centre Cívic Pati Llimona

10 dies de festa per 10 anys de Festival!!!  Expositors internacionals, mostra d’editorials inèdites, col·leccionisme, tallers i performances.

La directora artística Elisa Pellacani  estarà disponible per entrevistes o trobades amb  periodistes des d’aquesta tarda i els dies del Festival. (tel.657257158).  

Organitzat per l’Associació ILDE amb l’Escola Itinerant del Llibre, i la col.laboració del Pati Llimona

 És un objecte, és una idea, és llibertat creativa: naturalment, és un llibre

El primer Festival de Barcelona dedicat en exclusiva a la recerca editorial artística i a les arts del llibre enguany fa 10 anys. Un petit i tenaç festival independent, en què es reuneixen autors internacionals, llenguatges diversos sobre el fet de fer llibres i obres inèdites provinents d’arreu del món, units any rere any per un fil roig comú. Una plataforma de 360 graus en què no tan sols es mira, es toca, es coneix, sinó que també es practica en directe, gràcies als cursos especials organitzats per l’Escola Itinerant del Llibre.

Després d’anys d’experimentació, el X Festival reobre l’aportació creativa al món editorial del “llibre d’artista”: objecte, idea, híbrid que s’allunya de qualsevol definició, però sempre i en qualsevol cas “llibre”. En la llibertat creativa de la producció artística i en el rigor tècnic, entre tradició i innovació, el llibre d’artista és abans que res, naturalment, un llibre.

 PROGRAMA: 

Inauguració 20 d’abril, a les 19 h Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir 3)

Del 20 al 29 d’abril Mostra d’obra inèdita “Naturally a book”

Del 20 al 22, expositors internacionals, performances, llibres de col·leccionista.

23 d’abril, dia de Sant Jordi, el Festival estarà a la a la plaça de Sant Just (d’11 a 20 h) amb diferents activitats per a petits i grans

 La mostra i els tallers continuen fins al 29 d’abril al Centre Cívic Pati Llimona.

Tallers especials amb:

PIETRO ANTOLINI (convidat especial), CHIARA ARMELLINI (convidata d’honor), DAMARIS LLAUDIS REYES, PIA WORTHAM, FIDEL PEREIRO, MARGARITA MASCARÓ, CARME SOL SERENA, ELISA PELLACANI.

Expositors internacionals:

Anita Cerpelloni (Paper Project Venice, Venècia, Itàlia), Bon Tiratge(Carme Colldecarrera, Fina Solé i Josep Pérez GonzálezCastellar del Vallès, Barcelona), Carme Sol i Serena (Barcelona), Chiara Armellini (París, França), Claudia Castiglioni i Silvia Macor (Vanzaghello, Milà, Itàlia), L’Ovile Cooperativa sociale – Eco Creativo (Rubiera, Reggio Emilia, Itàlia), Lic Eduardo José Calvo (Buenos Aires, Argentina), Easd “Serra i Abella” (l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona), Llibres Artesans – Ferran Cerdans Serra (Santpedor, Barcelona), Fidel Pereiro (Barcelona), Grup Literari Cornèlia Abril (Blanes, Girona), Colectivo Izaki Taldea (Iruña / Pamplona), Instantes Gráficos (Buenos Aires, Argentina), Institut Montsacopa (Olot, la Garrotxa), Collectif l’Atelier (Sommières, França), Mónica Vázquez (Barcelona), Pia Wortham – Spiabooks (Barcelona), Taller de Pintura Creativa – Margarita Mascaró (Barcelona), Pietro Antolini (Bolonya, Itàlia).

Performances i activitats:

– Cada dia:

Bookshop d’ILDE per a col·leccionistes i amants del llibre (book-lovers);
Loteria del JugaLlibre, premis amb llibres i edicions d’autor;
Fes-te soci! Inscriu-te i dona suport a l’activitat de l’associació ILDE;
Dibuixa el Festival: per a carnetistes i dibuixants

– Dijous 20 d’abril
Inauguració del Festival
Azzita Alloy, equilibrisme i il·lusions, 19 h

– Divendres 21 d’abril
Aperitiu llibresc, a les 19 h
Entrega dels Premis del Festival

– Dissabte 22 d’abril

Contacontes Corner:
Mar González Novell (12 h), Sabrina Kraus i Felipe Jiménez (de 17 a 19 h)
Diana Merino – Clown emocional
Janot Camí Ral – Oracles i altres contalles
Chiara Armellini – Taller obert de segells i impressions

– Diumenge 23 d’abril SANT JORDI

Pietro Antolini – La cavalcada de màscares de paper

Azzita Alloy – Equilibrismes entre llibres, a les 12 i a les 18 h

Janot Camí Ral – Oracles i altres contalles

Diana Merino – Taller obert de risoteràpia emocional, de 17 a 19 h

Sabrina Kraus i Felipe Jiménez – “Jane Goodall. Una història inspiradora”. Taller obert per a nens i nenes (de 5 a 9 anys), de 17 a 19 h

Chiara Armellini – Taller obert. Fes-te un segell, imprimeix una rosa

Ada Arbós i Ariadna Goberna, Llibretadari – Taller obert per fer llibrets, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h

Repartiment de premis del JugaLlibre, a les 19 h