Inaugurem un nou espai expositiu i ho fem de la mà de les nostres companyes i companys de Fotomovimiento.
Seran ells els qui al llarg de l’any omplin de contingut actual aquest petit, però visible espai que tenim ubicat a l’entrada del Centre.
Volem que aquest espai sigui un aparador que reflecteixi com respiren els carrers i la seva gent. Un lloc amb presència al Pati Llimona i que visibilitzi la incansable feina que fa aquest Col·lectiu resident al Pati Llimona.
MOBILITZACIÓ PER LA LLIBERTAT DE PABLO HASÉL

“Al Pablo se l’han endut a la presó.
I al mateix moment, una noia amb els llavis pintats de vermell parlava, que no cantava. Es
dirigia als assistents d’un homenatge a la División Azul proclamant que els jueus són els culpables, l’enemic. I ho feia amb la mà alçada, com els nazis. Amb total impunitat.

S’han endut al Pablo.
I amb ell ha saltat la llibertat d’expressió pels aires i la ràbia s’ha escolat pels pobles i
ciutats de Catalunya i Espanya.”

 

Fotomovimiento neix durant l’Acampada a Barcelona l’any 2011. Fotografiar és el que va unir a un grup de persones a Plaça Catalunya que van tractar de documentar i difondre, a través de les seves pròpies xarxes socials, el que consideraven, era un moment històric.
Avui en dia, consolidats com Associació Fotomovimiento, és un mitjà alternatiu de referència per a moltes persones, que dona testimoni i difusió de la realitat social a través de la imatge, amb especial èmfasi en els sectors socials i comunitats més desfavorides.
L’arxiu fotogràfic de Fotomovimiento és font d’informació i banc d’imatges per nombroses entitats i publicacions de tot el món com acredita el gran nombre de visites a les publicacions en les seves RRSS, amb presència a Flickr, Facebook, Twitter, Instagram, Diàspora i espai web propi.
La tasca del col·lectiu es va veure recompensada amb el Premi a mitjà més implicat en els DDHH atorgat per l’IDHC, Institut de Drets Humans de Catalunya, l’any 2016.