Amb la presència via Skype de Haneen Zouabi, del partit Balad, diputada palestina al parlament israelià i de Sergio Yahni, director de l’Alternative Information CentreJerusalem / Al-Quds

Mentre Netanyahu “triomfa” al congrés dels EUA, creix l’oposició interior del camp sionista compost, entre d’altres, pel Partit Laborista i el partit de l’exministra de Kadima, Tzipi Livni. Tanmateix, aquesta “oposició” ja ha anunciat la seva intenció de participar en un govern d’unitat nacional, és a dir de seguir amb la política actual d’ocupació i colonització, així com amb el bloqueig de Gaza. Res de nou per aquest costat.

Per l’altre, però, s’ha constituït una Llista Conjunta –titllada Llista Àrab pel sector sionista- que arreplega quatre partits que inclouen comunistes, nacionalistes radicals i islamistes, així com algunes personalitats jueves antisionistes. El seu programa proposa un marc democràtic per a totes les forces progressistes, defensa la població palestina de l’Estat d’Israel -cada vegada més marginada i discriminada-, i reivindica la fi de l’ocupació.

S’incrementarà prou la participació palestina per donar la sorpresa i convertir la Llista Conjunta en el principal bloc d’oposició dins el parlament? Quin impacte tindran els sectors que advoquen pel boicot? Com afectaran els resultats electorals la situació política i social fora del Knesset?

A partir de les 19h, intentarem respondre a aquestes preguntes, i a moltes més, i obrir un debat sobre les seves repercussions en el qual us convidem a participar.

Organitza: Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins , i amb la col·laboració de Centre Euro àrab de Catalunya