Autor: Breaking the silence

El libro negro de la ocupación conté 145 testimoniatges de soldats i oficials israelians que han executat accions als territoris Ocupats de Cisjordània i Gaza. Els entrevistats provenen de tots els estrats de la societat israeliana i de gairebé totes les unitats de les Forces de Defensa destacades als Territoris Ocupats. Són homes i dones, caps i oficials i també soldats rasos. Encara que els relats dels soldats es limiten a les seves experiències personals, el conjunt dels seus testimoniatges permet obtenir una clara visió no solament dels mètodes de les Forces de Defensa Israeliana, sinó també dels principis que sustenten les polítiques israelianes als Territoris Ocupats.

Breaking the Silence, l’organització israeliana que ha efectuat aquest treball, considera que revelar la veritat sobre aquestes polítiques constitueix una obligació moral i una condició necessària per aconseguir una societat més justa. Per als israelians, ignorar els relats de testimonis presencials sobre l’Ocupació, clars i inequívocs, equival a cedir un dret fonamental dels ciutadans: el dret a conèixer la veritat sobre les seves accions i les dels qui procedeixen en el seu nom. Breaking the Silence exigeix que es rendeixi compte de les accions militars d’Israel als Territoris Ocupats dutes a terme pels seus ciutadans i en el seu nom.

l’acte comptarà amb els següents ponents:

Yehuda Shaul. Cofundador de Breaking the Silence.

Arcadi Oliveres. Activista per la justícia social i la pau, economista, president de Justícia i pau, promotor del Procés Constituent a Catalunya.

Jaume Botey. Llicenciat en Teologia. Doctor en Antropologia i Professor d’història de la UAB. Ha publicat “Los dueños del mundo y los cuarenta ladrones” (2002). Ha escrit els quaderns de Cristianisme i Justícia  “El déu de Bush” (quadern 126, juliol 2004) , “Converses amb Agustí de Semir” (quadern 136, octubre 2005) i “Construir l’esperança” (quadern 154, juny 2008). És membre de l’equip de Cristianisme i Justícia.

A partir de les 19h