Fotografies de Laia Albert

Del 14 de setembre al 14 d’octubre

“Davant de la proximitat que existeix entre el barri de la Boca i el centre neuràlgic de la ciutat de Buenos Aires, la plaza de Mayo i la Casa Rosada, s’aixeca entre parets de xapa pintades de colors, una identitat de barri i de misèria a parts iguals. L’olor a “asado“, el tango, “els pibes” al carrer, els gossos i les noies menjant del mateix plat, l’art, l’hostilitat, la precarietat i “el aguante’’ conviuen a fuetades d’extrem a extrem dels seus carrers. El dia a dia, la baralla constant per escapar de realitats imposades per personatges no triats. Dones als carrers, gossos i nens compartint llit i menjar, homes absents fins que arriba la set.

‘El aguante’ tracta de mostrar gràficament aquestes realitats, des de cada punt de vista dels seus protagonistes. Les nenes no tant nenes, les mares no tant absents i les realitats constants en un barri on el color crida, i la pobresa apaga cadascun dels seus racons.

L’analogía i el contrast del blanc i negre d’aquesta sèrie fotogràfica de 35 imatges, treballades des de el petit i el mig format, ambienten aquesta mostra de dualitats i realitats viscudes diàriament al barri Boquense de la ciutat de Buenos Aires. Cares, espais, vivències, i situacions caminen de la mà en aquesta mostra fotogràfica que ens trasllada per uns instants al Buenos Aires més criollo de la capital.”   

A més s’exposarà l’audiovisual ”EFÍMERAS SOMBRAS DE INVIERNO”
”Efímeras sombras de invierno” tracta d’un viatge entre lo emocional i les realitats de les vivències. Combinant una sèrie de poemes escrits des de la boca de l’estomac i amb esbarzers entre les mans, amb les imatges que els hi han donat forma, ens trobem amb una peça audiovisual creada de dins cap a fora, un petit viatge de curt trajecte entre els camins i les pedres d’alguns anys d’averies viscuts entre personatges peculiars que els han il·lustrat a través de la captura fotogràfica.
La reflexió personal des de el contrast, des de les ombres, des de la veu estripada d’algú que busca on agafar-se. La posada en escena, des de les altres llums, de les cares i els espais que ens han portat al límit. La poesia i la fotografia agafades de la mà, en una estona de nusos a la gola i vivències narrades en primera persona.
Duració; 12min
Poemes i fotografía; Laia Albert
Narració; Hugo del Pozo
Musicalització; Eduard Resbier.

Inauguració 14 de setembre a les 19.30h

 

Col·labora: