Del 21 d’octubre al 24 de novembre de 2021

Reflexa’T és un projecte artístic de creació fotogràfica realitzat per persones que han sofert exclusió per no tenir una llar, un sostre o un domicili.

A través d’uns tallers de formació sobre expressió fotogràfica i teoria urbana, els participants han projectat una mirada subjectiva sobre la gent i la ciutat que habiten: Barcelona, un escenari que coneixen de primera mà i que poden revelar de manera inèdita a ulls d’altres ciutadans. L’espai públic és el continent i el contingut d’aquesta mostra, i les persones que l’habiten, els seus protagonistes i creadors.

SOSTRE es refereix al món físic, a l’arquitectura que ens protegeix del fred, de la pluja, del vent, del soroll, del furt o de l’exposició a la mirada aliena. LLAR ens remet al món afectiu, al caliu que ens arrela als avantpassats o que voldríem deixar als que vindran, a l’emancipació, l’estabilitat i la possibilitat de construir projectes de vida. DOMICILI té a veure amb la relació que tenim amb l’Estat, a la possibilitat de ser censats, informats, censurats, multats o assistits. No tenir un domicili suposa estar fora de tota aquesta gama de possibilitats, amb tots els avantatges i desavantatges que suposa formar part d’un sistema.

La quantitat de persones sense llar ha augmentat de manera exponencial en els últims deu anys, lluny d’assolir els objectius de l’agenda 2030 signada per la major a part de països occidentasl, milers de persones viuen als carrers de les ciutats en situació d’extrema precarietat, invisibilitat i indiferència.

Reflexa’T és un projecte de laudioviosual prod. que, sota la direcció artística de Roger
La Puente, proposa un apropament a aquesta situació des de la mirada dels qui la
pateixen.

 Sala: Montserrat Roig

Dijous 21 d’octubre, a les 19 h.  Acte inaugural de l’exposició – Aforament limitat.

Acompanya l’exposició la projecció de la pel·lícula Sense Sostre de Pep Garrido i Xesc Cabot, que es realitzarà al Pati Llimona el 19 d’octubre a les 19h, dins del cicle Pantalla Barcelona.

En finalitzar la projecció obrirem un espai de debat que dinamitzarà laudioviosual prod.