Del 15 de desembre al 21 de gener de 2023

Un projecte de Raúl Hidalgo

“Estem vivint un enorme avenç quant a la percepció de les orientacions sexuals, identitats i expressions de gènere, però malgrat això, el col·lectiu continua sent perseguit i estigmatitzat. Fins i tot s’han realitzat estudis que indiquen una prevalença més gran d’intents de suïcidi entre les persones LGTBIQ+.

És per això absolutament necessari visibilitzar i normalitzar. Totes les persones retratades a La Casa De La Portera pertanyen a la comunitat LGTBIQ+.

La Casa de la portera és un pis construït il·legalment al terrat d’un bloc de pisos del barri de Sant Antoni de Barcelona. Allà va viure durant tota la vida la portera del bloc.

En ser il·legal no es podia ni llogar ni vendre i va quedar abandonat i encapsulat en el temps després de la mort la portera. En veure aquest espai completament devastat, em va captivar la càrrega emocional continguda en aquestes parets i vaig decidir donar-li una segona vida fins que l’enderroquessin.

Fa dos anys que convido a persones de la comunitat LGTBIQ+ a fer-li retrats en aquest espai.

Aquest projecte està inspirat en Federico García Lorca i la seva obra teatral La casa de Bernarda Alba. El tema central de l’obra de Lorca és la repressió i la llibertat, representada clarament pels personatges de Bernarda i Adela.

La casa de la portera, d’alguna manera, seria l’antítesi de la Casa de Bernarda Alba on no hi ha cabuda ni a la repressió ni a la intolerància.

La llum en el conjunt de les fotos, té un tractament totalment tenebrista, inspirat sobretot en la pintura de Caravaggio, entesa com a coneixement per desvetllar els aspectes humans més amagats.”

Inauguració: 15 de desembre a les 18.30 h.

Activitats complemetàries:

  • Dimarts 10 de gener a les 19 h. Visita comentada
  • Dijous 19 de gener a les 19 h. Visita comentada

Activitat lliures i gratuïtes sense inscripcions prèvies

Sala Ruïnes

www.raulhidalgo.com