Revela’T és un festival fotogràfic internacional que neix a Vilassar de Dalt, Barcelona, el 2013 i es posiciona com a referent internacional en fotografia analògica contemporània. Pretén ser un punt de trobada pels aficionats a la fotografia i, en especial, pels aficionats a la fotografia analògica.

Del 13 de setembre al 9 d’octubre de 2021.

FESTIVAL REVELA’T OFF presenta al Pati Llimona:

“Veure O Mirar; Retrats A Presó”. Un Projecte coordinat per la Maria Vernet amb la participació dels interns del Centre Penitenciari Lledoners, que van formar part del taller de Fotografia.

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereixen tots els Centres Penitenciaris de Lledoners als seus interns. Acompanyats per una professional de la fotografia, els participants del taller d’enguany, han treballat el tema del Retrat. Han treballat tècniques digitals, analògiques, propostes multidisciplinàries d’instal·lacions, ús de tècniques escultòriques amb motlles del mateix cos i la gran protagonista d’aquesta exposició; la cianotípia.

La proposta que es presenta és una trilogia d’instal·lacions realitzades amb la tècnica de la cianotípia sobre tela i paper.

– COVID-19: instal·lació que reprodueixen l’interior d’una cel·la, el llençol del centre penitenciari que cobreix el matalàs està fet de 20 retrats amb mascaretes que han realitzat els alumnes de fotografia, positivats en cianotípia damunt de la tela.

La instal·lació consta d’un text d’un intern que explica l’experiència del coronavirus des de presó. Si la presó, en essència, és confinament, en temps de pandèmia s’ha convertit en doble confinament.

-DIGNES: 40 retrats que formen una gran vela penjada. El requisit proposat per l’autora va ser que els interns/alumnes es retratessin amb una corda. Persones dignes i espais comuns, un col·lectiu i una proposta…

Amb aquesta sèrie fotogràfica els interns de Lledoners es mostren en la nuesa de l’evidència, replantejant límits, mesurant històries, evocant obvietats i, sobretot, il·luminant cada instant amb el vincle de l’emoció.

– SENTITS EVOCANT SENSACIONS: 28 capses de cartó apilades en piràmide. Cadascuna de les caixes, a través d’un dels 5 sentits, representa amb una fotografia i una petita escultura el que més troben a faltar, els interns, de la seva anhelada llibertat.

——