En el marc del cicle Pantalla Barcelona, el Pati Llimona llança el projecte Pati de Cine.
Pati de Cine és un nou espai per compartir, reflexionar i aprendre en grup sobre cinema.
A partir de les projeccions que ens ofereix el cicle de Cinema Pantalla Barcelona, diferents experts donaran eines per analitzar les pel·lícules i profunditzar en varios aspectes del cinema: critica, anàlisi de llenguatge cinematogràfic, guió, fotografia, perspectiva de gènere,…
Dinamitzaran les sessions professionals com Núria Vidal, Mireia Iniesta, Pau Subirós, Mariona Borrull, Javier Urrutia, Carmen silva i Daniel Henríquez.
Pati de Cine inclou:
7 trobades amb professionals per aprendre de manera col·lectiva la passió pel cinema.
1 sortida a L’Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona
1 sortida a un altre espai cinematogràfic
Les trobades seran els dimarts:
12 de novembre: Sessió de benvinguda amb Mireia Iniesta
19 de novembre: Sortida a L’Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona (l’horari del 19 de novembre podria canviar per adaptar-nos a la projecció)
3 de desembre: Sessió sobre Fantastic Machine amb Mariona Borrull L’Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona
17 de desembre: Sessió sobre The Farewell amb Nuria Vidal
21 de gener: Sessió sobre El triangulo de la tristeza amb Javier Urrutia de L’Escola Educa tu mirada
4 de febrer: Sessió sobre Nomadland amb Carmen Silva i Daniel Henríquez de Ca la Imatge
18 de febrer: Sessió sobre As Bestas amb Pau Subirós
4 de març: Sortida a VideoInstan
18 de març: Sessió sobre Alis amb Mireia Iniesta
de 18.30 a 20.30 h
Preu: 29,73 €
Projeccions associades a Pati de Cine (podràs veure-les al Pati Llimona o en qualsevol altre centre cívic que participi en el cicle Pantalla Barcelona):
Mireia Iniesta
Llicenciada en filologia per la UB i màster en cinema i audiovisual contemporani per la UPF. Docent, programadora del cineclub 39 Escalons i vicepresidenta de la Federació Catalana de Cineclubs. Col·laboradora en Transit i La Fúria Umana, entre altres mitjans. Actriu en L’Acadèmia de les Muses (2015), de José Luis Guerin, i Aniversari (2016), de Judith Collel.
Mariona Borrull
(Elli) és crítiqui de cinema per a Fotogramas i col·labora regularment amb Gara, El Cultural, Kinótico i el Tot és Comèdia de SER Catalunya. Presenta el videopodcast de 3Cat Replicants, i copresenta l’agenda de Nervi (3Cat), amb Andrea Gumes i Júlia Bertran. Com a periodista, s’ha centrat en la cobertura de festivals de classe A (Berlín, Canes, Venècia), que compagina amb la docència universitària (UPC, UOC) i la programació de L’Alternativa. És membre de Fipresci i del comitè dels premis Feroz. Va ser Berlinale Talents 2022.
Nuria Vidal
Escriptora i crítica de cinema, ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació, a més de treballar en càrrecs de responsabilitat en festivals internacionals al Festival de Sant Sebastià, Festival de Cinema de Sitges i la Berlinale. Exerceix la crítica cinematogràfica de forma ininterrompuda des del 1984. L’any 2010 comença un bloc de cinema on escriu regularment cada setmana. Ha estat professora de crítica de cinema a l’ESCAC. És autora d’una trentena de llibres de cinema. L’any 2016 va rebre el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez, de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya. Al llarg de la seva carrera ha estat membre de diferents jurats a festivals nacionals i internacionals. Va formar part de l’equip del programa La Cartellera de BTV, actualment col·labora a La finestra indiscreta, de Catalunya Radio i a diverses publicacions.
Javier Urrutia
Professor d’Estètica en el Grau de Disseny i en el Màster de Direcció d’Art de la UB. Imparteix formació en universitats i centres de creació artística. Llicenciat en Filosofia i en Teoria de la Literatura Comparada. Aplica una visió humanística i transversal a les seves recerques i classes, centrades en la teoria de l’art, la teoria de la imatge, la teoria del cinema i la teoria literària. Becat pel Dpto. de Cultura de la Generalitat de Catalunya per l’assaig “Cap a una ecologia de les imatges” (2022). Fundador de l’escola de cinema Educa tu mirada. Ha realitzat cursos i seminaris en diversos espais com la UB, la UIB, la Casa Encendida, la Filmoteca de Catalunya, el Barcelona Film Fest i altres.
Carmen Silva
Directora d’Art amb formació en Disseny Teatral i especialitzada en Cinema i TV. En 2009 Publica a Xile el seu llibre “Maquetas para cine, viejos recursos para nuevos lenguajes”. Ha estat docent en destacades institucions tant a Xile com a l’Argentina. Va participar com a investigadora i co-realitzadora en el llargmetratge documental “Sombras de Luz” i va formar part de la cooperativa de treball La Olla Producciones, a Buenos Aires, investigant i produint continguts per a projectes de cinema i TV educativa. Actualment co-dirigeix el documental de creació “La Maleta de Francisca” i imparteix els tallers “Darrere de les pantalles” i “Imatges en construcció” en el Pati Llimona.
Daniel Henríquez
Director, guionista i productor nascut a Xile, desenvolupa des de fa més de vint anys la seva obra entre Madrid, Santiago, Buenos Aires i Barcelona, abordant, des de la mateixa cerca, els seus personatges i relats en la ficció i en el documental. En el Pati Llimona imparteix els tallers “Darrere de la pantalla” i “Imatges en construcció”. Actualment, està finalitzant el documental “La Maleta de Francisca” i en plena escriptura dels seus pròxims projectes.
Pau Subirós
Pau Subirós és director, guionista i productor. En 2005 va fundar la productora El Kinògraf, les produccions del qual han estat estrenades en festivals com la Berlinale, Locarno, o el London Film Festival i han collit multitud de premis nacionals i internacionals, entre ells una nominació als European Film Awards.
És autor de “El productor accidental”, un assaig narratiu sobre la producció cinematogràfica publicat per l’editorial Anagrama. Actualment combina els seus projectes cinematogràfics amb la docència i la consultoria de guió.