De l’1 de desembre al 8 de gener de 2022.

Emmascarats un projecte de Ferran Padró.

L’any 2019, prop de 3.700 persones es trobaven en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona. 1.700 més que l’any 2008. D’aquestes, 2.171 viuen en recursos públics i privats. Tenen sostre però no una llar.

Amb l’estat d’alarma com a mesura extraordinària per frenar els nivells de contagis per coronavirus, el país es va paralitzar, es va tancar i va experimentar la història d’un confinament. La llar va adquirir protagonisme.

El present treball vol posar el focus d’atenció a uns treballadors que acompanyen i a uns actors que construeixen en l’escenari d’un alberg per a gent sense llar. Un treball documental que serveix de fil conductor per reconèixer la valentia dels que estan dins, i qüestionar l’estereotipada mirada del sensellarisme. Una gratitud als que emparant-se en la màscara com a mur de l’incòmode i el secret, ofereixen a l’espectador l’oportunitat de reconèixer-se en la quotidianitat dels seus gestos. Reconèixer i apropar, per diluir i transformar la mirada del col·lectiu.

Emmascarats, és la història d’un confinament sense llar, un reconeixement als que s’han confinat com tots i als que segueixen sense una llar pròpia com molts. Un homenatge als seus protagonistes en el marc d’un confinament comú, però diferent. Col·lectiu, però solitari. De sabatilles i mascaretes. De sortir i tornar a entrar.

Inauguració: dimecres 1 de desembre, a les 18 h. (a confirmar)

Sala Ruïnes.