De l’1 de desembre al 8 de gener de 2022

L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, fundada el 1923, ha estat la principal associació dedicada a la promoció de la fotografia artística al país, afavorint l’aparició de successives generacions de fotògrafs de renom, com Pla i Janini, Campañá, o Carbonell, i posteriorment Miserachs, Masats, Terré o Maspons.

D’altra banda, es va afavorir l’afició entre les dones del franquisme, aconseguint la difusió de les seves obres en l’anomena’t Grup Femení, pioner a l’estat espanyol.

Al llarg dels anys tota aquesta activitat ha anat creant un excel·lent fons patrimonial, enriquit per nombroses donacions d’autors/ores o familiars.

L’AFC vol donar visibilitat i posar en valor part d’aquest patrimoni a través d’obres de les sòcies que en una entitat, majoritàriament masculina, han format part de la Història de la Fotografia, moltes de les quals encara no han estat reconegudes, i d’altres, escassament conegudes, amb la finalitat de facilitar un millor coneixement de la realitat que ha existit al llarg dels anys en el àmbit de la fotografia amateur.

L’objectiu del projecte és donar a conèixer i difondre al públic en general a través d’aquesta exposició, l’obra fotogràfica de sòcies i donants que s’ha anat localitzant a mesura que s’avança en l’inventari del fons patrimonial, no ja com un acte final, si no més bé com una mostra de presentació, oberta a futures investigacions que les situïn en el lloc que els hi correspon.

Participants:

Carme Garcia Pedrosa,  donació de Montserrat Gili a l’AFC i d’altres sòcies, com Dolores Bañón, Eva Rovira, Sonia Ros, Marina Chiquillo, Marina Barranco, Marie Poyet i Francesca Portolés.