De l’1 de desembre al 8 de gener de 2022

L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, fundada el 1923, ha estat la principal associació dedicada a la promoció de la fotografia artística al país, afavorint l’aparició de successives generacions de fotògrafs de renom, com Pla i Janini, Campañá, o Carbonell, i posteriorment Miserachs, Masats, Terré o Maspons.

D’altra banda, es va afavorir l’afició entre les dones del franquisme, aconseguint la difusió de les seves obres en l’anomena’t Grup Femení, pioner a l’estat espanyol.

Al llarg dels anys tota aquesta activitat ha anat creant un excel·lent fons patrimonial, enriquit per nombroses donacions d’autors/ores o familiars.

L’AFC vol donar visibilitat i posar en valor part d’aquest patrimoni a través d’obres de les sòcies que en una entitat, majoritàriament masculina, han format part de la Història de la Fotografia, moltes de les quals encara no han estat reconegudes, i d’altres, escassament conegudes, amb la finalitat de facilitar un millor coneixement de la realitat que ha existit al llarg dels anys en el àmbit de la fotografia amateur.

La finalitat d’aquesta exposició és donar a conèixer  i difondre l’obra fotogràfica de sòcies i donants de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Aquestes autores s’han anat localitzant en els últims anys a mesura que s’ha anat avançant en l’inventari del fons patrimonial.

La mostra no vol ser un acte final, si no més bé una presentació oberta a futures investigacions que situïn a les dones fotògrafes en el lloc que els hi correspon.

Obres de: Anna Barnès, Rosa Bosch, Elvira Castellvi, Elisenda Domingo, Elisabeth Figa, Carme Garcia Pedrosa, Carme Garcia Portabales, Montserrat Gili, Teresa Gironés, Pilar Masbernat, Lina Mur, Carme Ollé, Roser Oromí, Francesca Portolés, Pepita Sulé

Des de la Vocalia de Patrimoni de l’AFC us convidem a descobrir-les!

Inauguració a les 19 h. Sala Foyer.