Un projecte de Sira Esclasans i Cardona

Plafó del vestíbul del Pati Llimona
Data: Del 14 de març a l’1 d’abril
Inauguració: 14 de març a les 19.30 h

El mes de març és un mes combatiu i reivindicatiu, amb múltiples espais de visibilització de i per a la dona treballadora. Però no podem oblidar que això que veu la llum quan s’acosta el 8M és una petita part de tot el treball de de-construcció i empoderament que portem a terme al dia a dia.

Amb “de pell dura i esperit transparent”, intento fer front d’una manera subtil al tabú entorn el coneixement del propi cos que ens (auto)imposem. Vull aproximar-me, també, a la continuïtat del llarg i imprescindible procés d’aprenentatge i treball de gestió emocional que comporta vèncer aquest tabú, per així, crear un espai de cures amb nosaltres mateixes, aprendre a estar soles, cuidar-nos, acompanyar-nos.

Mirades que es mullen quan segueixen camins començats per germanes i bruixes i trenquen esquemes. Són llavors que germinen amb força i neden com feres”.

La Clara Peya a la cançó Oceanes ens parla de “les dones d’entranya, de pell dura i esperit transparent” i s’hi emmiralla; i de la mateixa manera que ella les homenatja amb la música, jo vull fer-ho amb la fotografia.

D’altra banda, en Pierre Radisic amb el seu íntim i pertorbador projecte Pornscape em descobreix la Cinta de Moebius, concepte que aprofito per ordenar les imatges de manera que les unes ens porten a les altres, a partir de les seves textures i jocs d’ombres, fent ballar els ulls sense rumb però amb un objectiu clar: Descobrir alguna cosa.